餐廳: 181 FORTNUM & MASON
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2021-04-07 1347 瀏覽
好少去K11 Musea嘅餐廳食嘢,都要記錄一下🥰呢度坐得好舒服,窗邊位望住海傍景色一流(最尾張圖),想同朋友過番個悠閑中午就要嚟試吓啦🥸Starter揀咗Scotch Egg,其實想食好耐今次係我第一次食🤪Black Pudding都幾酸,但夾埋Scotch Egg一齊食就會提升咗個味,感覺幾特別,蛋黃整到啱啱流心,一切就會有蛋汁流出嚟,加埋外層炸得啱啱好嘅皮同酸酸嘅Black Pudding令佢好酸胃😆Main揀咗意粉,真心覺得好好食🤤每一條意粉都好掛汁,個汁亦有勁多蟹肉,食極都仲有😮醬汁鹹香味重,會有少少辣同埋好重芝士味,雖然好濟但會好想食埋佢🤤想講下個番茄,我平時好憎食番茄但我竟然可以食得晒呢個意粉嘅番茄,佢煮得啱啱好唔會太生太硬或者少少淋但皮都仲好生,係淋得嚟又可以食到濃郁嘅番茄味,令我對番茄改觀🤣🤣最後就係甜品,以為Croissant Pudding會有酥皮嘅感覺但原來係似麵包布甸嘅質感,中間仲會夾咗似心太軟口感嘅朱古力醬,加埋Cream食令個層次多咗口感豐富咗❤️Musea Blend Tea個茶壺好靚同埋佢會有舊嘢比你隔茶渣超貼心,茶就入口順滑嘅,鍾意歎茶嘅人可以一試🥰

Black Pudding Scotch Egg with Piccalilli

Crab and Tomato Linguine

Chocolate Croissant Pudding with Caramelized Banana

Musea  Blend  Tea

2021-03-30