我個鐘意左食辣嘅朋友真係食辣食上癮,今日又叫我去食川菜,位於尖沙咀寶勒巷,第一次黎呢度,原來成棟都係食肆!店內採用落地玻璃採光,好光猛好舒服!未叫野食店員就已經送上雨碗老火湯俾我地暖下胃,仲話飲完可以再添,叫我地唔洗怕醜,感覺店員幾warm幾有番屋企食飯嘅感覺!先黎麻辣口水雞套餐,份量都ok,雞肉幾嫩滑,味道麻辣,不過唔係好勁,好易入口!值得一讚係個白飯,超香飯味,應該係珍珠米!主角梗係酸菜桂花魚啦!雖然唔係火鍋爐咁上,但係新鮮整出黎都係熱辣辣!桂花魚本身醃左,做到好滑,同時魚味好重,一d腥味都無,亦都起哂骨,可以放心大啖食!湯底有勁多酸菜,但係魚嘅清甜可以做到平衡!非常好味!呢個酸菜魚處理得好好!樟茶鴨係經典名菜,呢度做得好出色,一上檯已經聞到好濃烈嘅煙熏味,鴨肉呈深紅色澤,皮脆肉嫩帶鹹香,別具風,處理做得好好,一d鴨腥味都無後記,番到屋企先醒起漏左野係餐廳,即刻打電話去,我未講完店員已經話有執到仲幫我keep起左,第二日番去拎番,店員都十分有禮貌!我覺得呢間餐廳真係幾有人情味!值得再去!

店內採用落地玻璃採光,好光猛好舒服!