餐廳: 鮨燐
資訊:

2024-03-21 17 瀏覽
尋日約咗朋友嚟到尖沙咀H Centre呢間日式廚師發板餐廳食dinner~餐廳裝修都好靚,環境好舒服~依家仲做緊特價,我哋揀咗13貫壽司套餐🍣連埋折扣一個人只需要$500幾,幾抵食!沙律菜大碗沙律菜作為前菜,用咗黑醋汁,酸酸甜甜,有生菜🥬蕃茄仔等等~幾開胃茶碗蒸熱辣辣嘅蒸蛋~入面有蟹肉同蘑菇,好嫩滑嘅雞蛋🥚食落覺得好有層次感梳子魚芝麻喺刺身上面,好香口嘅感覺牡丹蝦中間有好濃郁好豐富嘅蝦膏,食落好濃味赤貝中間配有柚子,酸酸甜甜嘅柚子令到赤背嘅口感昇華中拖羅好大件拖羅~食落油脂分布平均,入口即溶嘅感覺真係好正北海道馬糞海膽來自北海道嘅馬糞海膽,食落唔會覺得太腥,唔錯左口魚邊師傅炙燒俾我哋,油份比較重,食落幾香醬油漬有好濃郁嘅蒜味🧄幾特別嘅味道蔥拖羅拖羅入面仲有芝麻同埋蔥,好香嘅芝麻味,配埋香蔥好夾

沙律菜

茶碗蒸

梳子魚
芝麻喺刺身上面,好香口嘅感覺

牡丹蝦
中間有好濃郁好豐富嘅蝦膏,食落好濃味

赤貝
中間配有柚子,酸酸甜甜嘅柚子令到赤背嘅口感昇華

中拖羅
好大件拖羅~食落油脂分布平均,入口即溶嘅感覺真係好正

北海道馬糞海膽
來自北海道嘅馬糞海膽,食落唔會覺得太腥,唔錯

左口魚邊
師傅炙燒俾我哋,油份比較重,食落幾香

醬油漬
有好濃郁嘅蒜味🧄幾特別嘅味道

蔥拖羅
拖羅入面仲有芝麻同埋蔥,好香嘅芝麻味,配埋香蔥好夾
2024-03-12