2024-02-06 56 瀏覽
前排天氣凍冰冰,最啱就係去食啲熱辣辣暖笠笠嘅嘢,我自己除咗打邊爐之外,第二就係最鍾意食燒肉😌 之前試咗一間幾唔錯嘅燒肉店,有和牛食之餘,性價比亦都極高,食唔同部位嘅和牛拼盤都係$388😝 而家佢哋仲推出午餐同埋宵夜優惠,折咗都係59折咋🤑✨ 上。九宮格 $388呢個和牛九宮格係呢度嘅signature item😌 一次過可以試到9款唔同嘅牛🤤 包括有:。和牛三角腩。和牛五花。和牛赤身。極黑和牛。和牛三筋。一口和牛。厚切牛舌芯。韓式護心肉。壺漬牛肋肉當中最鍾意係和牛三角腩、厚切牛舌芯同埋壺漬牛肋肉😌 和牛三角腩油脂滿滿,食落非有入口即溶嘅感覺;而牛舌芯好厚身,食落好爽好彈牙;牛肋肉醃咗好耐,好入味,同時亦非常軟腍!✨ 和牛壽喜燒 $98呢個和牛壽喜燒係由店員幫我哋親手燒嘅,呢塊和牛油花好靚,燒至5成熟左右,配上自家製嘅壽喜燒蛋汁同軟熟嘅日本米,100分嘅配搭🤤✨ 柚子漬雞肉山 $28/半份雖然嗌咗半份雞肉,但份量都唔少,雞肉食落有淡淡嘅柚子香味,雞件亦好嫩滑,就算燒得耐都唔會太嚡👍🏻✨ 蔥香月見飯 $28另外我哋嗌咗兩個飯,其中一個係以生洋蔥同蔥粒為主嘅月見飯,食落有少許辛辣味,但撈埋隻

✨ 上。九宮格 $388

。壺漬牛肋肉

✨ 和牛壽喜燒 $98

✨ 柚子漬雞肉山 $28/半份

✨ 蔥香月見飯 $28

另外我哋嗌咗兩個飯,其中一個係以生洋蔥同蔥粒為主嘅月見飯,食落有少許辛辣味,但撈埋隻靚靚生蛋一齊食,又幾惹味!

✨ 紫菜月見飯 $28

另一個就係紫菜月見飯,以大量紫菜同靚靚生蛋鋪面而成,如果唔太好生洋蔥嘅朋友仔就可以揀呢一個飯啦😌

✨ 驚安水果茶 $38

水果茶係呢度嘅招牌飲品,入面果肉好多,飲落非常清新,食燒肉解膩一流!

✨ Sapporo生啤 $48

另外食燒肉點可以少得啤酒?咁啱見佢哋嘅Sapporo生啤買一送一,所以都嗌返杯啤啤佢!