2023-10-03 35 瀏覽
尖沙咀奢華Omakase🍣 侍應都會配搭唔同嘅餐具 務求令到每一個食材都可以達到本身嘅味道,而唔會比其他上一道嘅菜式味道影響左😋汐💛 ($1980)前菜北海道毛蟹 意大利黃瓜 配上桂花啫喱 好味清新非常開胃🤤 蟹肉鮮甜 而且配上桂花中和 第一次嘗試呢一個嘅配搭好新奇😆百合根真丈🍲百合根整成嘅麵皮口感細膩,加入左蝦膠整既丸子口感軟綿綿,配合加咗鰹魚嘅高湯清得來好開胃煙燻拖羅🐟煙燻味好重 側邊位但有微微嘅焦香 配搭左海葵鰹魚熬製而成嘅醬汁唔會覺得好滯既感覺壽司鮮味十足 大拖羅肥美 油脂咁滿分海膽入口即溶嘅感覺 秋刀魚都好肥美 🤤白身魚配搭咗柚子醋食落去微微清香而且唔會蓋過咗本身魚嘅鮮味🐟豆腐奶凍福袋🍨豆香濃厚淋咗焦糖醬 配搭左脆皮嘅豆腐皮加埋胚牙脆脆口感昇華桃🍑期間限定嘅甜品🍧蜜桃加入做荔枝紅茶蒟蒻香甜清新餐廳做緊兩周年慶祝凡係去消費嘅顧客都會有一隻清酒杯送返🎉味道 8.5/10環境 8/10推介程度8/10 📍 釧 (尖沙咀)尖沙咀梳士巴利道半島酒店B1樓Bw1, Bw3 & Bw5號舖
尖沙咀奢華Omakase🍣 [釧]

開業到而家都好一位難求既omakase位於半島酒店地庫既餐廳由門口到舖頭入面都覺得成個服務同埋感覺都好頂級既感覺 🎉
值得一讚嘅位 每一道菜侍應都會配搭唔同嘅餐具 務求令到每一個食材都可以達到本身嘅味道,而唔會比其他上一道嘅菜式味道影響左😋

汐💛 ($1980)
前菜

餐廳做緊兩周年慶祝凡係去消費嘅顧客都會有一隻清酒杯送返🎉

味道 8.5/10
環境 8/10
推介程度8/10
📍 釧 (尖沙咀)