餐廳: 蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 (環海大廈)
資訊:

2024-03-28 125 瀏覽
作為海鮮迷嘅貓奴,一定唔會錯過食海鮮蒸鍋🤩 今晚叫咗尊貴海鮮套餐 $449,有幾項自選嘅項目,我哋交俾店員推薦當日邊款海鮮新鮮就食邊款🤓店員先送上6款海鮮,店員會安排由淡至濃味咁蒸:🔸加拿大野生海虎蝦🦐🔸台灣九孔鮑魚🔸蟹皇大元貝🔸台灣花尾龍躉🔸韓國斧山珍珠蠔🦪🔸野生青口🔸紐西蘭刀貝蚌全部都好新鮮!仲有店員全程主理,時間火侯完全唔需要操心,啱晒淨係坐響到食嘅貓奴😍🔸爆膏奄仔蟹🦀大大隻蟹之餘仲要爆膏、頂肉😍 真係一試難忘😍🔸琵琶蝦琵琶蝦雖然外表醜,但勝在有內在美🤩 肉質彈牙鮮甜。我反而更喜歡佢肉質較爽,有別於龍蝦厚實嘅感覺😋海鮮始終用蒸嘅烹調方式,先食得出最原有嘅鮮味😋未蒸嘅時候已經好靚仔好吸引🤩 蒸完見到爆滿金黃嘅蟹膏,真係流晒口水🤤最後仲有蒸粟米🌽、生菜同娃娃菜🥬男友要增加口感,叫咗個炸魚皮送海鮮粥🤭拆咗啲蟹肉同海鮮粥一齊食,一流😋套餐一共有十款海鮮,仲有成鍋粥,真係唔洗擔心食唔飽,份量十足👍🏻 店員亦好好禮貌,不時留意我嘅進食嘅速度去調整,好細心😊 🐾貓奴足跡🐾🌐蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 (環海大廈) (尖沙咀)📍尖沙咀天文台圍2號環海大廈2期地舖
店員先送上6款海鮮,店員會安排由淡至濃味咁蒸:
🔸韓國斧山珍珠蠔🦪
🔸野生青口
🔸紐西蘭刀貝蚌

🔸爆膏奄仔蟹🦀
大大隻蟹之餘仲要爆膏、頂肉😍 真係一試難忘😍
🔸琵琶蝦
海鮮始終用蒸嘅烹調方式,先食得出最原有嘅鮮味😋
最後仲有蒸粟米🌽、生菜同娃娃菜🥬
男友要增加口感,叫咗個炸魚皮送海鮮粥🤭
拆咗啲蟹肉同海鮮粥一齊食,一流😋

🐾貓奴足跡🐾
🌐蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 (環海大廈) (尖沙咀)
📍尖沙咀天文台圍2號環海大廈2期地舖
2024-03-25