2023-09-20 20 瀏覽
Omakase愈開愈多 好食以外 有記憶點與新意好重要— 呢度特別適合海膽愛好者 幾道都用上 回想起北海道吃到的鮮甜🍣Omakase Sun/Omakase Moon💰HKD1380/1580 (Rating: 9/10)每道菜都唔錯 壽司分別9貫/10貫 有馬糞海膽 鰤魚 金線鯛 魷魚 帶子 梭子魚… 最後仲有赤海膽 好creamy而且超新鮮 完全唔腥👍 值得一提係 最後湯品同熟食豚角煮等都好濃郁 有精心調味 平時對呢兩樣無感嘅我都幾欣賞🙈 最鍾意大拖羅 但依靠柚子鹽等濃醬調味的一兩件就魚香則比較淡價錢較貴option 最大分別是多件壽司同前菜有分別 尤其是多了巨型長崎蠔 爸食到舔舔脷😂 整體而言份量足 賣相精緻 上菜速度不過慢 對得住價錢 用一大塊赤肉蜜瓜作結亦合心🍈 加🫧過程亦幾打卡able 當日好多女仔 girls date去食如果暫時唔會去日本 又想放縱一下 可以試試✨(想試水溫可以先試lunch 較大眾化)

如果暫時唔會去日本 又想放縱一下 可以試試✨
(想試水溫可以先試lunch 較大眾化)