2015-08-22 1160 瀏覽
一聽到蛋黃哥做主題,我就決定要黎呢間點心代表試一試。雖然係星期五朝早,但其實都已經差唔多full, 幸好我都係唔駛等位就有得食,否則就要等多等啦。 雖然店子細細,但鋪面有哂蛋黃哥既畫,好可愛點心紙有蛋黃哥特色既點心同甜品,但留意番唔係全部都有得供應嫁,要試哂既朋友要等到9 月中先有呀!左下角既香茶係比一般茶位貴10 蚊,因為會送埋蛋黃哥既杯墊,想收藏既記得要叫啦。由於我已經有左蛋黃哥杯墊,所以專注叫點心。呢個蛋黃哥奶皇飽,相信好多人都會叫黎食,因為有得玩,但其實我自己試左,發覺又唔算話好流心,只係有少少汁係入面咋,有d 失望,但味道係一般酒樓質素,又唔算話差既。呢個炸蝦漢堡,比我想像中好食。面頭既蛋黃哥樣係米紙做,可以食得,大約10-15 分鐘就開始化,所以相機食先啦如果想留念。個包面食落幾脆,唔硬,仲有流心蛋,芥末醬,芝士,蕃茄,炸蝦 一齊食,味道幾好。 仲有旁邊既薯仔,雖然唔係脆,但咸咸地幾好食。之後仲有呢個奶凍,有塊薄荷葉係面,鐘意mint 口味既一齊食都不錯。蛋黃樣個個原來係芒果味,賣相幾可愛,但食落我覺得唔太重奶味,亦唔算好滑,味道一般。額外有點到蝦餃同呢個兔子棉花糖。我覺得
一聽到蛋黃哥做主題,我就決定要黎呢間點心代表試一試。

雖然店子細細,但鋪面有哂蛋黃哥既畫,好可愛

點心紙

由於我已經有左蛋黃哥杯墊,所以專注叫點心。

流心奶皇飽

炸蝦漢堡

奶凍

甜品

額外有點到蝦餃同呢個兔子棉花糖。
我覺得咁多樣野入面最好食就係蝦餃,皮很薄,好食!
仲有呢個棉花糖,樣子幾cute, 唔太甜,但口感唔係好鬆軟,都係一般。

整體黎講,為左蛋黃哥朝聖係可以一試,但服務麻麻,點心未夠齊全,味道一般,所以唔好抱咁大期望啦。
2015-08-21
炸蝦漢堡