尖東夜晚比較靜,但經過半島中心,你會發現有間好靚嘅文青泰國菜🤩我地去到已經full曬house同出面好大反差🤣可能因為呢個價位嘅泰菜,好少有咁靚感覺又地道正宗👍🏻-老媽手打蝦餅 $88聽講真係阿媽用手打嘅,蝦餅大大嚿,中間食到啲蝦肉同蝦嘅香味,佢嗰隻彈牙唔係用啲粉去整出嚟嘅彈,所以食落唔會話好似機整咁結實!-炸魚露漬豬頸肉 $88豬頸肉炸到微脆,而且有浸魚露散發出嘅咸香,好有地道嘅泰式風味🇹🇭-泰式香煎帶子 $138擺盤好靚!帶子輕輕煎過,所以外面焦香之餘,裡面保留嫩滑口感😍一定要點埋側邊嘅醬汁,加入左羅望子同辣椒膏,仲食得出有香茅等嘅香料,勁酸甜惹味。-Asura's咖哩炒蟹 時價如果同朋友黎食好建議試下呢個,然後嗌飯黎撈,首先個汁勁香勁濃,用蛋黎打個芡,有蛋香,送飯一流!蟹肉好飽滿而且啖啖肉🦀️-泰duck生菜包🥬 $118食泰式生菜包,個泰式炒肉碎一定要夠鑊氣🔥個炒肉碎夠鑊氣之餘,而且酸辣醒胃,個生菜爽脆包住d肉碎食好正🤤-班蘭可麗露 $48估唔到泰國餐廳都有得食可麗露,外皮脆,裡面係綠色而且班蘭味濃郁係一粒好味嘅可麗露😎-西瓜沙冰 $48用西瓜打出嚟嘅沙冰,唔使多講,非常之消暑解
尖東夜晚比較靜,但經過半島中心,
你會發現有間好靚嘅文青泰國菜🤩
我地去到已經full曬house同出面好大反差🤣
可能因為呢個價位嘅泰菜,
好少有咁靚感覺又地道正宗👍🏻
老媽手打蝦餅 $88

炸魚露漬豬頸肉 $88
豬頸肉炸到微脆,
而且有浸魚露散發出嘅咸香,
好有地道嘅泰式風味🇹🇭

泰式香煎帶子 $138
擺盤好靚!帶子輕輕煎過,
所以外面焦香之餘,裡面保留嫩滑口感😍

Asura's咖哩炒蟹 時價

泰duck生菜包🥬 $118
食泰式生菜包,個泰式炒肉碎一定要夠鑊氣🔥

班蘭可麗露 $48
估唔到泰國餐廳都有得食可麗露,
外皮脆,裡面係綠色而且班蘭味濃郁
係一粒好味嘅可麗露😎

西瓜沙冰 $48
用西瓜打出嚟嘅沙冰,唔使多講,
非常之消暑解渴,夏天飲一流🍉!

芒果熱情果沙冰 $55
有好多熱情果籽,
飲落芒果味果香好濃郁,酸酸甜甜好開胃!