2023-06-05 27 瀏覽
尖沙咀中港中心有間隱世居酒屋,又有VIP房間,同朋友一大班黎食下飲下都幾舒爽。一黎當然飲佢promotion 買一送一日本生啤,天氣咁熱岩哂!•原味玉子燒•一食就知係日本雞蛋,特別調味,熱辣辣超鬆軟!而且甜味岩岩好。•鐵火卷•粒粒迷你小火卷,一口一啖,最岩食主食前食住等•日本魚勝味淋雞泡魚干•燒物之串我最愛係雞泡魚干,燒到軟綿,焦焦香香,同生啤簡直是絕配。•免治雞肉棒配溫泉蛋•水準之上,溫泉蛋,醬汁同雞肉棒好夾,醬汁蛋汁滲哂入雞肉棒內,每一啖都狂浸落醬汁中。必試之選!•阿波尾手羽先•無諗過手羽先竟然可以咁爆汁,証明師傅好俾心機燒,一咬落去,肉汁噴到成手都係。肉質好嫩,外皮無敵脆!•荔枝豚肉•我係俾佢個名所吸引既,果然口感有驚喜,日本豚肉包住荔枝肉燒,一食入口香噴噴,果香撲鼻,酸甜肉好醒胃下。•豚肉餃子•同我相像中傳統樣子唔同,佢係更扁身,以佢嘅餡料混入左一啲豚像軟骨,食起黎好有口感,如果真係帶一點日式辣味。•牛小排•味道濃郁,唔係入口即化既質感,非常重牛味,唔洗點醬都夠哂味,同樣都係啤酒既好朋友!環境好寬敞,同埋有一大塊玻璃窗,午市黎的話會睇到靚靚街景!

•原味玉子燒•

•鐵火卷•

粒粒迷你小火卷,一口一啖,最岩食主食前食住等

•日本魚勝味淋雞泡魚干•

•免治雞肉棒配溫泉蛋•

•阿波尾手羽先•

無諗過手羽先竟然可以咁爆汁,証明師傅好俾心機燒,
一咬落去,肉汁噴到成手都係。肉質好嫩,外皮無敵脆!

•荔枝豚肉•

•豚肉餃子•

•牛小排•

環境好寬敞,同埋有一大塊玻璃窗,午市黎的話會睇到靚靚街景!

2023-05-09