2024-04-12 18 瀏覽
最近睇到呢間Cafe 理念很好值得支持,呢間其實係「Bar Pacific」日間合作社企Cafe~ 永共嚐,會協助年輕咖啡師創業及家庭主婦創造收入來源,又會不定期在Cafe 舉辦各種環保有關的活動/工作坊提倡市民環保意識。呢度佈置都好用心,有唔少打卡位,仲有我好欣賞佢哋本Menu,係用手繪剪貼的,真係好少可會感受到有溫度的餐牌,我拎上手睇咗好耐💕感覺係度食餐飯都係幫助緊個社會咁😳餐牌有輕食、健康為主題、特色意大利粉、特色咖啡等,味道都唔錯呀,全部都用心製作。🔶黑松露忌廉雜菌魷魚墨魚咀意大利飯🔶黑松露味香,有唔少魷魚墨魚咀,意大利飯質地都ok。🔶醬香南瓜蟹肉帶子意粉🔶用了好濃的南瓜做醬汁,南瓜味好甜。🔶小食拼盤🔶有雞翼、蟹鉗、帶子,炸到金黃色好香脆。🔶朱古力乳酪雪糕🔶好鍾意呢個乳酪雪糕,好滑好好味,加上朱古力醬等。🔷Matcha Latte 🔷Salted Hazelnut Latte Cafe 仲會回收咖啡渣,為地球減費出一分力。只要來消費三次可獲得環保咖啡杯,咖啡杯是由 35%的咖啡渣及穀物製成BPA Free ,遇熱都不會產生有害氣體,呢隻杯我都好鍾意❤️

🔶黑松露忌廉雜菌魷魚墨魚咀意大利飯🔶
黑松露味香,有唔少魷魚墨魚咀,意大利飯質地都ok。

🔶醬香南瓜蟹肉帶子意粉🔶
用了好濃的南瓜做醬汁,南瓜味好甜。

🔶小食拼盤🔶
有雞翼、蟹鉗、帶子,炸到金黃色好香脆。

🔶朱古力乳酪雪糕🔶
好鍾意呢個乳酪雪糕,好滑好好味,加上朱古力醬等。
朱古力乳酪雪糕

🔷Matcha Latte