今日喺尖沙咀做完嘢,就同朋友一齊試下一間位於尖沙咀嘅居酒屋,佢地近期有個和味雞肉祭,入面有好多都係屬於雞肉嘅食材😋👍🏻有好多配搭都係勁新穎✨奶油芝士拌韓式醃鱈魚腸鱈魚腸我都算係第一次食,口感好特別,佢有少少牛腸既feel🫠幾煙un嘅, 可以擠啲檸檬汁上去咁就冇咁重內臟味👍🏻✨咖喱烤大和雞雞鎚 雞鎚有好濃既咖哩味🍗上面仲有好多芝麻同埋香草,食落口甜甜地,啲雞肉都好嫩滑✨鹽燒德島阿波尾雞翼 鹽燒雞翼相對淡口少少,雞翼就冇乜點醃過,主要都係靠面層嘅鹽作調味✨唐揚德島阿波尾雞胸 雞胸炸完其實食落口好似雞髀肉咁樣, 非常嫩滑👍🏻一啲唔似食緊胸肉,佢仲有茄汁可以畀你點✨炭火燒黑椒德島阿波尾雞雞腎 雞腎好好食,有咬口,而且都每一舊都好入味,佢旁邊呢有一個匙羹入面有辣醬嘅,如果覺得有需要嘅話,可以點啲辣醬再惹味啲✨德島竹竹輪魚餅燒左既竹輪卷,相對會乾身啲,可點沙律醬食😋✨蒜香辣椒蟹味噌烏冬呢個我都幾鍾意食嘅,佢係有爆多蟹肉蟹膏撈埋一齊,味道係相對偏重口👍🏻但每條烏冬都入曬味😻✨炸宮前丸子佢係甜品嚟嘅, 係炸咗嘅小丸子,出面係點嗰啲醬油,小丸子炸到香香脆脆,口感都好特別,屬於出面好比較少見嘅甜品🍡

✨奶油芝士拌韓式醃鱈魚腸

✨咖喱烤大和雞雞鎚

✨鹽燒德島阿波尾雞翼

✨唐揚德島阿波尾雞胸

✨炭火燒黑椒德島阿波尾雞雞腎

✨德島竹竹輪魚餅
燒左既竹輪卷,相對會乾身啲,可點沙律醬食😋

✨蒜香辣椒蟹味噌烏冬

✨炸宮前丸子