2008-11-23 74 瀏覽
以前試過Mega Box果間御苑皇宴,環境同食物都唔錯,今次朋友聚會,選了尖沙咀新開果間,裝修好靚,比Mega Box果間仲多左個無敵海景。食物方面,真係好好味!有幾味特別值得推介︰土匪羊扒 – 見個名幾攪鬼,加上本身好羊,所以一試。個樣有D似黑椒雞扒,食落好香,好特別,仲好有羊味,羊癡必食!上枱無幾耐,已經被橫掃,差D連相都影唔到!不過,唔記得問下點解叫「土匪羊扒」…有朋友建議食咖哩牛腩。咖哩牛腩周街都有,雖然我好咖哩,但無物期望。點知出乎意料,好濃既咖哩,勁香!跟窩巴食,非常一流!聽酒樓D人講,平日佢地中午有做埋免加一碟頭飯生意,呢味咖哩牛腩好受歡迎架!食得多肉,黎個菜。酒樓推介下,點左豆苤,即係豆苗最嫩果部分,真係刁鑽。結果真係無介紹錯!比一般豆苗更好味!甜品方面,我地點左土豆西米焗布甸,貪佢夠特別。平日多數係蓮蓉或芋蓉,估唔到土豆都得,而且仲正,又唔會太甜!正!好滿足!正如之前Ms Chung食評講,人、境、食都好好既一餐!一定會再去!

食物方面,真係好好味!有幾味特別值得推介︰

土匪羊扒
咖哩牛腩