2021-10-04 2551 瀏覽
💛 #黃色經濟圈尖沙咀除左厚福街之外最近發現山林道都有不少餐廳仲有好多係同路人小店💛好長氣咁繼續講要多啲支持小店!!!!❤️🍴雞煲單鍋(雞脾拼雞胸半份$169)雞煲本身好香好入味今次叫小辣唔會太辣😚餐廳幾好嘅係可以揀淨雞脾/雞胸~今次我地就揀左雞脾拼雞胸兩款都冇骨啖啖肉❤️就算係雞胸食落都幾嫩~另外一樣覺得驚喜嘅係雞煲入面仲加左豬皮😋我本身係吾食但係真係煮都好入味超正一定要試下~🥰食完雞煲同樣都可以加湯打邊爐今次我地就揀左瑤柱群翅雞湯($49)除此之外仲有其他特色湯底可以揀~湯底倒落本身嘅雞煲到味道唔突出但可以食到有一絲絲嘅群翅😉而且到普通落清湯更突顯到其他食材嘅鮮味~🍴手切頂級安格斯($159)安格斯肉味好濃油花分佈好平均😋可能係手切嘅關係牛肉係開邊切大塊之餘仲比較厚口感不錯😋而且份量都算幾多性價比都算高❤️🍴餃子拼盤($43/半份)分別有鮮蝦雲吞、韮菜豬肉餃同魚皮餃~個人推薦雲吞內餡幾豐富鮮蝦都算彈牙~太飽嘅關係魚皮餃食唔落冇試到🙊🍴即炸響鈴($59)如果一般響鈴我通常都唔會叫但即炸響鈴真係忍唔到手🙊新鮮即炸出黎熱辣辣每條都好大舊好脆❤️建議可以配雞煲汁食會更濃更惹味😋用匙羹將啲汁淋上面仲
💛 #黃色經濟圈

🍴雞煲單鍋(雞脾拼雞胸半份$169)

🍴手切頂級安格斯($159)

🍴餃子拼盤($43/半份)

🍴即炸響鈴($59)
如果一般響鈴我通常都唔會叫但即炸響鈴真係忍唔到手🙊新鮮即炸出黎熱辣辣每條都好大舊好脆❤️建議可以配雞煲汁食會更濃更惹味😋用匙羹將啲汁淋上面仲可以keep住勁脆🥰

🍴皇帝菜($49)
🍹竹蓆茅根($58)
$58有一大楂絕對足夠兩個人飲😋微甜可以解渴之餘仲下火❤️

📍 尚上下夏 - 養生雞煲火鍋 (尖沙咀)
尖沙咀山林道23號地下
#fattung #fattung尖沙咀 #fattung火鍋

#hkfoodie #hkig #hkfood #hkfoods #hk #hkfoodblog #day2eat @day2eat @yellow_lulufoodie #肚餓 #吃貨人生 #吃貨 #美食 #相機食先 #香港 #香港🇭🇰 #香港美食 #地道美食 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀黃店 #黃色小店 #黃店 #黃店地圖 #火鍋 #雞煲 #尖沙咀火鍋 #尚上下夏
  • 手切頂級安格斯