餐廳: 小魚兒 (金馬大廈)
資訊:

2024-02-20 20 瀏覽
好特色既餐廳名----小魚兒,一睇餐廳名就知係食魚啦😏呢度既烤魚款式同埋口味都有超過2/30個選擇同組合🫨,而魚嘅種類有海鱸魚、江團魚、凌波魚、鴨嘴魚可以揀,先揀魚再揀口味,口味都有9種唔同既款式可以配搭,除左可以揀大中小辣🌶️之外,仲可以揀麻度同走麻,非常好呀,岩曬想食小小辣但又怕太麻/太辣既我地🫶🏻!而家大部分餐廳都好方便用QR code落單,但佢地都有菜單紙可以睇住黎落,都非常user-friendly~我同屋企人就揀左江團魚,之後配左老壇酸菜豆花口味, 配埋魚肉一齊食口感同味道都好滿足💯成條魚原條放上個鑄鐵鍋再放係gas爐上面,辣度我地最後揀左bb辣同埋bb麻,味道都好夠,原條魚都大條,2-3個人share黎食都ok,魚肉好嫩滑,而且唔算多骨,冇咩細骨,主要都係得中間既一條大骨,食落唔會好麻煩🤩~條魚旁邊都有好多配料,例如有寛粉🍜、豆腐、黃豆芽、青瓜、酸菜等等😉另外,我地都加左一個白飯share,一份蔬菜藍同追加左一份小食---蒜蓉燒茄子🍆條茄子燒完之後,外皮有小小焦,但d肉好淋再加埋鋪滿左蒜蓉係面,真係超級香噴噴😋💯係香港食到平靚正又抵食既烤魚唔易,仲要係市區中心地帶尖沙咀,更
好特色既餐廳名----小魚兒,一睇餐廳名就知係食魚啦😏

係香港食到平靚正又抵食既烤魚唔易,仲要係市區中心地帶尖沙咀,更加係難上加難,如果平時係個頭返工都想日日食呀🍴💖

2024-01-20
  • 烤魚