2024-03-10 9 瀏覽
想不到原來茶都可以咁好飲!!係K11muse逛街,見到一間幾有趣的茶飲店存在與茶,店員話原來佢地係係中環Glassbelly Tea Lab 嘅副線,Glassbelly 本身係賣高級茶葉!我叫左一杯凍嘅正岩肉桂,餐牌的簡介會介紹每種茶的香氣!正岩肉桂的香氣係:桂花、荔枝、蜜糖。凍飲的茶冰仲係熊仔造型,十分可愛!!而且熊仔茶冰係用翻原本的茶冰凍而成,即使融化左都唔怕茶味變淡。正岩肉桂有清新的桂花香氣,茶味醇厚順滑,完全不會有任何苦澀齒味道!!餘韻會依然留在口中。另外餐廳更有玻璃樽裝茶售賣,可以買回家和家人一齊品嘗!享受高級的茶飲。另外餐廳更有不同茶味的雪糕!!下次再來K11的時候,一定來品嘗一下!

想不到原來茶都可以咁好飲!!