2012-09-17 126 瀏覽
事緣本人做hw 時候,查到有關太平館既歷史,見到老闆咁多年一代一代既經營都e舊多人食...一定有佢箇中原因。即日book位,好彩都ok,可能係因為星期一至五, 7:30入坐。因為唔係好知食咩好, 所以叫左個 2人套餐,$ 3xx左右(好似36幾?)有一碟菜,湯,雞翼,抄牛河,2杯野飲,都幾抵咁。頭盤d菜唔講啦, 講呢d,瑞士汁乾抄牛河, 其實本人真係好少食, 因為聽聞一碟成3千個卡路里..聽到都唔想食, 但係見到真係好吸引牙...(雖然係黑蚊蚊)好香既瑞士汁, 個人覺得咸左小小小小,不過同出面果d冇得比, 出面成日都係白色(唔上汁)/ 痴埋一夠夠呢到連d牛肉都入晒味,真係招牌菜!!!瑞士汁雞亦呢個等得比較耐,因為真係即整, 約20分中架.但同上面果個一樣瑞士汁好豐富!!! 好入味!!!仲有係雞全亦...冇得輸!!雖然都已經幾飽, 但冇理由唔叫!!!岩岩坐係出疏夫里既位 既出面,見到佢一次過 焗好4-5個一次過出, 好好笑, 大到 遮住左d 廚師個頭,哈哈!!其實咁大個都係「噱頭」, 個人知道同明白疏夫里好難整,不過真係覺得本身佢冇咩味..加上真係好飽, 雖然佢整到好易入口, 啖啖好似食

事緣本人做hw 時候,查到有關太平館既歷史,

有一碟菜,湯,雞翼,抄牛河,2杯野飲,都幾抵咁。
瑞士汁乾抄牛河
頭盤d菜唔講啦, 講呢d,
瑞士汁乾抄牛河,

其實本人真係好少食, 因為聽聞一碟成3千個卡路里..
聽到都唔想食, 但係見到真係好吸引牙...(雖然係黑蚊蚊)
好香既瑞士汁, 個人覺得咸左小小小小,
呢到連d牛肉都入晒味,真係招牌菜!!!
瑞士汁雞翼
瑞士汁雞亦

呢個等得比較耐,因為真係即整, 約20分中架.
但同上面果個一樣瑞士汁好豐富!!! 好入味!!!
仲有係雞全亦...冇得輸!!
好大大個疏夫里
雖然都已經幾飽, 但冇理由唔叫!!!

岩岩坐係出疏夫里既位 既出面,
見到佢一次過 焗好4-5個一次過出, 好好笑,
大到 遮住左d 廚師個頭,哈哈!!

其實咁大個都係「噱頭」, 個人知道同明白疏夫里好難整,
不過真係覺得本身佢冇咩味..
加上真係好飽, 雖然佢整到好易入口, 啖啖好似食空氣既感覺,
不過最後都係食唔晒!! 成 $108架好似!!!

2人埋單, $5xx左右, only套餐都抵,個疏夫里唔係好抵
題外話/補充資料: 記得book 位, 星期一至5都爆 疏夫里 真係好大個, 1個應該可以4個人share都得!!! (唔好勉強,haha)
瑞士汁乾抄牛河
瑞士汁雞翼