2018-12-09 110 瀏覽
約左細佬食飯,好耐無見過佢啦!今日約係佢學校附近食日本野,我地一早已經去到排隊,估唔到6點半已經咁多人!我地先叫左三款刺身,三文魚同油甘魚都好厚切,三文魚好滑,紋理亦好清晰,油甘魚有d甘香味,一咬時口腔內有甘甘地又苦澀既味,但係魚油好多,夠晒肥!甜蝦都好新鮮,甘甜味。我地揀左一個小食:「七味魚翅」,呢個小食好特別,脆卜卜的,一d都唔硬身,食落個feel仲好似雞泡魚干咁,七味相信係加左七味粉,所以又滋味又惹味!之後細佬話想食壽司,我地特別啲,無揀平日啲普通壽司,叫左「海膽壽司」,海膽壽司有好大舊海膽,呢度d海膽甜架!反而無左聞馬糞味,唔會覺得苦苦地,甜甜既海膽襯埋啲醋飯感覺好match!最邪惡係咩??平日d人話食雞唔好食雞皮呀!我今日就係食雞皮!日本華美雞雞皮~華美雞出晒名好味,今次我地唔食雞件,改食雞皮,聞落去十分香,一咬d油就飛晒出黎,不是炸時的油,係好香既雞油,雞皮本來平平無奇,宜家十分爽脆!鹽燒特上牛舌:牛舌其實簡單整已經好好味,呢串牛舌落左黑椒、鹽only,但味道已經好出,牛味都好重。黑松露和牛炒飯,我地只叫了一碗,好彩好細碗,一碗$58,兩個人Share剛好。淨係和牛炒飯都已
黑松露和牛炒飯,我地只叫了一碗,好彩好細碗,一碗$58,兩個人Share剛好。淨係和牛炒飯都已經好香,加埋黑機露味道更明顯。突然傳來陣陣香味,係Sukiyaki味呀!正!我地個牛肉壽喜燒黎啦!好大塊牛肉呀,份量足夠我過下口癮,個壽喜燒湯底無平日𠴱啲咁甜,而且就算煮完牛肉,湯面都唔會有太多油,價錢都好相宜,只係$98!
飲品我地叫左特飲,巨峰提子同白桃梳打,我中意我杯白桃多d,白桃味香好多,又無咁甜。今晚餐飯價錢又唔係好貴,又有氣氛,係人多d,好生意呀!
  • 七味魚翅