2021-04-28 34 瀏覽
知道二鍋頭喺尖沙咀開咗新店,位於漆咸道所有後生仔都識嘅嘉芙中心一樓,面積感覺上比旺角店大,又有落地大玻璃,光線好充足,坐喺窗邊歎個火鍋感覺舒服又自在而家疫情嚴峻嘅時候,食物衛生非常重要,由於地方寬敞枱與枱之間嘅空間都非常足夠,自助區嘅食物亦都非常企理乾淨,令人食得安心呢度都係提供放題 任飲任食,除咗雞煲同鴛鴦鴨煲之外,呢間分店仲有特別嘅黑椒豬手煲。咁梗係要試吓啦,黑椒夠晒香濃惹味,豬手件大細適中唔會食得好論盡,兩個人輕輕鬆鬆食晒一煲咁梗係唔夠喉啦,仲整多煲招牌雞煲先夠皮。之後就轉湯底打邊爐,食完辣野,簡單啲整返個蕃茄薯仔湯底,配料有幾十款任選咁似我哋食咗個高級版,尖沙咀分店獨有嘅牛魔皇餐,包括每人一客澳洲M6和牛,SRF美國極黑和牛,安格斯Prime牛頸脊同牛小排,仲有牛柳條添,真係淨係食牛都飽呀M6和牛香得來唔會太油,極黑和牛重牛味,有咬口。但自己最鍾意Prime牛頸脊,肉質諗身,入口鬆軟。其他配料例如脆鯇腩、臘鴨同炸魚皮都係我嘅心水選擇,當然大量蔬菜,菇類同丸等等都係必食嘅。食食吓唔覺意有爆肚嘅感覺,食完真係要行返過零鐘後先好搭車。

咁梗係唔夠喉啦,仲整多煲招牌雞煲先夠皮。

食食吓唔覺意有爆肚嘅感覺,食完真係要行返過零鐘後先好搭車。