2022-02-03 81 瀏覽
東京蛋包飯過江龍殺到海港城,點都試吓啦。佢坐落排隊店靚位,以前blt burger都係每次經過總有條隊,新屎坑加靚位梗係要排啦,不過都排得幾快吓就入到,大約10分鐘左右啦,可能早?weekend 12點咁唔係咁多人。入到去完全係熟悉嘅日式西餐廳裝修,同ucc差唔多。當然要食蛋包飯,叫咗滿天星肉汁漢堡扒蛋包飯(HK$238)同滿天星肉汁忌廉蟹肉餅蛋包飯(HK$208),上菜快,隻蛋橙色好靚。不過覺得招牌亦較貴嘅漢堡扒冇蟹肉餅咁好食,食落普通,而蛋嘅蛋味唔重,同個飯冇blend得咁好。蟹肉餅一食好脆唔會好厚粉,味道香濃。就係漢堡扒咁嘅味,但無話食落好突出。忌廉蟹肉餅味道香濃,加出蕃茄汁可以平衡番果種「劉」口。士多啤梨奶昔(HK$78)靚過張相,整得好靚,好味整體而言,就未去到神級要狂encore啦,可能蛋嘅選擇要搵再香濃蛋味嘅蛋?而且身為咖喱蛋包飯fans嘅選擇就少啲,想食漢堡扒又一定要肉汁蛋包飯,想食野菜蛋包飯又剩係得野菜咖喱飯,如果可以開放選擇兩隻汁就好😀

就係漢堡扒咁嘅味,但無話食落好突出。

忌廉蟹肉餅味道香濃,加出蕃茄汁可以平衡番果種「劉」口。

士多啤梨奶昔(HK$78)靚過張相,整得好靚,好味