入到去真係好似去左日本咁🇯🇵裝潢擺設都好用心❤️尤其係棵楓葉樹🍁我都忍唔住打卡😂夏之芒果龍蝦多士🦞$329一大長碟擺盤精緻~顏色好夏天,橙橙黃黃🔶🟡最底炸多士好香脆,咬開搽咗層奶醬~中間龍蝦肉爽口彈牙,甜甜芒果連埋最頂點綴嘅蟹籽同千島醬,好邪惡但好正!牛油芝士鐵板帶子🧀$68滿滿芝士鋪面,芝士愛好者肯定開心到爆炸!牛油炒菇同洋蔥,香噴噴。加上黑木亭唔吝嗇,帶子份量好夠,好滿足😎燒汁牛肉金菇卷🥩$58去居酒屋點少得串燒!港人至愛金菇肥骨易煮難精,火候一大dd啲金菇就會老。但係呢度好出色,無論係金菇定牛肉,火力控制得啱啱好,唔知廚師係咪有過一過水,之後再收汁,金菇同牛肉軟熟之餘,又可以保持口感,徹底吸收燒汁,味濃回味。牛肉三色椒(🌶️武士辣醬)$38媽咪鍾意食辣,武士辣醬就啱晒佢口味!呢串都唔遜色,尤其係三色椒切得好幼,睇得出慢工出細貨~炒香之後包上掃滿辣醬嘅牛肉🤩辣醬令牛肉油脂香氣層次分明,解油膩之餘更刺激味蕾😆蜜桃烏龍熊茶🐻$58熊仔狀冰塊好可愛😆名副其實係「熊」茶,冰冰涼涼超級解渴,蜜桃味同紅茶好夾,唔會死甜~北海道士多啤梨牛乳乳酸🍓$48呢杯賣相好靚🥰粉紅色💓士多啤梨酸酸甜甜,濃濃牛乳

夏之芒果龍蝦多士

夏之芒果龍蝦多士🦞$329

牛油芝士鐵板帶子🧀$68

燒汁牛肉金菇卷
燒汁牛肉金菇卷🥩$58
牛肉三色椒(武士辣醬)

牛肉三色椒(🌶️武士辣醬)$38

蜜桃烏龍熊茶
蜜桃烏龍熊茶🐻$58
北海道士多啤梨牛乳乳酸

北海道士多啤梨牛乳乳酸🍓$48
呢杯賣相好靚🥰粉紅色💓士多啤梨酸酸甜甜,濃濃牛乳奶香味~

我同媽咪仲撞正黑木亭”Lady’s night”👯‍♀️一人一杯棉花糖飲品,食得又飲得😍總體而言,裝潢、氣氛、服務、食物質素都遠遠out of average😆下次可以試埋其他串燒🍢
夏之芒果龍蝦多士
燒汁牛肉金菇卷
牛肉三色椒(武士辣醬)
蜜桃烏龍熊茶
北海道士多啤梨牛乳乳酸