2024-04-30 57 瀏覽
呢間係我近期去嘅最高質同最值得推介嘅餐廳。位於厚福街H8入邊嘅高層,可以享有尖沙咀嘅夜景,高調嘅環境配上高質嘅食物,實在係一種享受😌呢間係連日本人都會去嘅串燒店,由2015年開始已經服務。店員操控處流利嘅日文,服務都好專業。而師傅都係受過嚴格嘅培訓,對食物都好有要求,望住師傅好用心咁處理、醃製同燒串燒,功力十足,所以食物都好有保證。師傅都對於飲食文化好有研究,都好樂意同啲好奇心大嘅食客交流🙃梵師傅omakase ($480)- 前菜- 10串串燒 (廚師發辦)🍢雞翼🍢雞頸肉🍢雞髀肉🍢牛舌🍢紫蘇豚肉卷🍢燒鰻魚🍢雞腎🍢秋葵🍢蘆筍🍢免治雞肉棒加豚肉溫泉蛋- 特製燒飯團 / 特製雞湯素麵 / 特製滑蛋雞肉飯- 雪糕 (抹茶、開心果、威士忌、rum raisin)印象最深刻係雞頸肉、燒鰻魚、豚肉溫泉糖心蛋加免治雞肉棒、燒飯團,呢啲都係最有特色🥰 雞頸肉中間好軟,燒鰻魚加上啲山椒粉,味道好夾,豚肉溫泉糖心蛋係用好薄嘅豚肉包住,然後糖心蛋係爆漿😆燒飯團就好似食緊一個超級迷你煲仔飯,咬緊好好整體嚟講呢度100分,物超所值,性價比極高,喺繁華嘅尖沙咀入邊有間高尚又舒服又型格嘅串燒店💯

梵師傅omakase ($480)
- 前菜
- 10串串燒 (廚師發辦)
🍢雞翼
🍢秋葵
🍢蘆筍
🍢免治雞肉棒加豚肉溫泉蛋
- 特製燒飯團 / 特製雞湯素麵 / 特製滑蛋雞肉飯
- 雪糕 (抹茶、開心果、威士忌、rum raisin)