韓燒?A姐最鍾意! 放題?M佬最鍾意! 減緊肥嘅A姐話今日星期五要放縱一下,所以我哋就去尖沙咀嘅高麗軒食盡佢啦!一坐低店員就送上各款泡菜,又新鮮又開胃!拼盤有青口、扇貝、魷魚、魚柳、海蝦等!款款都夠晒新鮮,其中首推扇貝,除咗夠晒新鮮彈牙,最吸引都係上面嘅蒜蓉汁,同隻扇貝好match呀!至於次推魚柳厚切又夠嫩滑,無骨又唔腥。而海蝦有成隻手掌咁大,肉質彈牙,仲有唔少膏。粒粒都豐滿,漲卜卜,望到都覺得好吸引!燒好咗嘅帆立貝外脆內軟,好juicy呀!除咗海鮮之外,M佬嘅極力推薦!和牛嘅油脂豐富,肉質嫩滑,牛味非常濃郁,以呢個價錢確實超值。呢個牛排骨就係A姐嘅最愛,佢一個人食咗足足兩碟!佢話呢個同和牛最大嘅分別係個醃料超入味,而且牛肉味比和牛更香!唔好以為薄切就無口感呀,燒好嘅牛舌一樣好有質感,而且牛味濃郁。無得彈!燒到半焦微燶嘅豬頸肉相當好味,脆卜卜又夠爽,一啲都唔韌。  一向少食羊,但唔小心叫錯咗就試吓啦。經過醃製嘅羊肉,一啲都唔膻,反而有啲大漠風味。韓燒燒雞翼就最麻煩,好難燒得熟,但又真係最好味!除咗各類燒烤,仲有唔少熟食,而呢個蛋伴生牛肉就係呢度招牌菜。牛肉夠晒光澤,將蛋黃、雪梨絲同生蒜
韓燒?A姐最鍾意!
 放題?M佬最鍾意!

一坐低店員就送上各款泡菜,又新鮮又開胃!
泡菜

海鮮拼盤

花甲

帆立貝

熊本霜降和牛

皇者牛排骨

牛舌

豬頸肉

燒到半焦微燶嘅豬頸肉相當好味,脆卜卜又夠爽,一啲都唔韌。

蒙古羊肉

雞翼

韓燒燒雞翼就最麻煩,好難燒得熟,但又真係最好味!
蛋伴生牛肉

除咗各類燒烤,仲有唔少熟食,而呢個蛋伴生牛肉就係呢度招牌菜。牛肉夠晒光澤,將蛋黃、雪梨絲同生蒜絲撈暈嚟食,好fresh呀。加上牛肉無筋,而且牛肉味香濃,怪唔得之係招牌菜啦。

韓燒
題外話/補充資料: 記住打電話book枱