位於k11 musea 一間積極推廣藝術嘅餐廳,店內有唔少模型同畫作🎨每樣食物都有如一件藝術品🖼️🌩️ Season’s greetings set $328-餐湯當日餐湯係南瓜湯🎃食到粒粒南瓜蓉飲得出係自家烹調,幾暖胃不過薑味較濃-Main course 🤍5/5揀咗日本和牛西冷 10oz 🥩唔驚過紅嘅朋友必揀5成熟🥰表面燒到少少偏焦脆,肉味香濃而且油脂非常豐富,有入口即溶嘅感覺🥹蘸料方面有海鹽同法國芥末籽醬😋個人鐘意蘸小小海鹽更特顯肉嘅鮮味🧂法國芥末籽醬 味道更辛辣,同和牛幾夾混合醋化解油膩感👍🏻-飲品-藝術打印咖啡 +$48 🤍4.5/5呢間cafe最signature莫過於就係佢呢杯customised嘅飲品✨只要張相send俾餐廳 就可以打印係咖啡上面🖨️唔飲咖啡嘅朋友都可以轉朱古力🍫今次試下印咗logo係上面🤭靚到唔捨得飲🤣好岩攞黎打卡📸咖啡上面一層有陣淡淡嘅焦糖味,飲落去都好順滑香濃😌🌩️ 橄欖油炒墨魚汁意粉配帶子 $188 🤍4/5帶子我會俾滿分⭐️⭐️⭐️鮮甜肥美肉質彈牙,每粒都好大粒一口size唔到☺️墨魚汁意粉用蒜同橄欖油炒,而且仲沾上帶子嘅鮮味好香口😌不過整體來講偏油膩🌩️ T

-餐湯

-Main course 🤍5/5

-飲品-
藝術打印咖啡 +$48 🤍4.5/5

🌩️ 橄欖油炒墨魚汁意粉配帶子 $188 🤍4/5

🌩️ Tiramisu $68 🤍4.5/5
Tiramisu嘅texture好軟同埋好creamy💕 而且咖啡味好濃仲帶點酒味☕️🍷餐廳必點甜品之一✨下次再黎食會再encore🤣

日本和牛西冷 10oz
藝術打印咖啡