海鮮點樣整係最好味?重口味嘅朋友可能會鍾意避風塘炒又或者薑蔥炒;淡口味嘅可能會揀白灼!我哋A姐M佬一定話係蒸海鮮,咁先食到海鮮本身嘅鮮味,諗起都正!今晚一於就係食蒸海鮮,揀咗尖沙咀嘅有蒸氣海鮮石鍋專門店,有唔同嘅套餐選擇,我哋就揀咗每位HK$328嘅有蒸氣石鍋海鮮餐,海鮮新鮮高質!沙包蜆 + 竹串海中蝦嘩!隻沙包蜆好大隻,蜆肉肥大肉厚,肉質鮮甜!海中蝦非常新鮮,鮮甜彈牙,正!大連鮑魚鮑魚上面放咗蟲草花,蒸起上嚟好香。鮑魚大隻厚肉,店員掌握時間啱啱好,肉質鮮嫰,有咬口,鮑魚味濃。日本元貝元貝鮮味十足,一啲都唔韌,加埋吸晒味嘅粉絲同蒜頭,真係無得彈!清蒸美國桶蠔美國桶蠔好大隻,非常肥味,肉質嫩滑,仲有好濃嘅海水味同鮮味!薑蔥蒸鮮魷鮮魷蒸得啱啱好,好滑唔會韌,不過豆卜反而無咩味,要點豉油食!手剁豬肉丸 + 墨魚丸墨魚丸超級彈牙,超濃墨魚味!手剁豬肉丸配爽口梅菜,口感十足,吊出鮮味!金銀蒜蒸勝瓜勝瓜蒸完之後淋身多汁,加埋金銀蒜,味道清香,正!粟米排骨粥底一開始店員就會放晒啲粥底材料,有好多選擇,包括:南瓜、番薯、菜乾、黃豆鮮腐竹、粟米、乾瑤柱,再配排骨或者雞。我哋揀咗粟米排骨粥,食晒海鮮,個粥

金銀蒜蒸勝瓜
勝瓜蒸完之後淋身多汁,加埋金銀蒜,味道清香,正!

粟米排骨粥底
一開始店員就會放晒啲粥底材料,有好多選擇,包括:南瓜、番薯、菜乾、黃豆鮮腐竹、粟米、乾瑤柱,再配排骨或者雞。我哋揀咗粟米排骨粥,食晒海鮮,個粥就已經煲好啦,真係好鮮味,有淡淡的海鮮味。
粟米排骨粥底

(記住Like同Share畀朋友)

2019-07-11