2021-11-02 1835 瀏覽
兩位好朋友👭🏻帶我去開餐,我係到埗先知食咩☺️餐廳主打泰式fusion菜,坐入面仲有海景睇🌊飽覽維港景色🔆特色小食拼盤$𝟚𝟚𝟠 拼盤上菜已經好吸睛,因為係用個籐籃盛起個碟😳憑我嘅微弱記憶,入面有雞豬串燒、單骨雞翼、春卷、香腸、魚丸同蝦丸,每款都至少有幾舊,唔洗一粒丸三人分🤣整體都燒得唔錯香口,亦唔會全部食物得番同一陣燒烤味😂仲提供共三款醬料選擇🔆海鮮菠蘿炒飯$𝟙𝟜𝟠 米飯粒粒分明,肉鬆同腰果撈勻之後成個飯食落好香口😍(平時食菠蘿炒飯d肉鬆撈完就消失左🤣)蝦同魷魚都新鮮同炒得入味,同個飯好融合☺️不過!份量偏少,炒入飯嘅菠蘿粒仲幾酸😣但兩枝菠蘿棒就甜嘅,可能搽左蜜糖燒過🔆烤新鮮帶子配泰式粉絲$𝟚𝟚𝟠 扇貝好大粒仲好厚肉,但又無蒸得過火,個肉質口感完美🥰同平時食扇貝唔同,呢度係拌泰式炒粉絲,欣賞佢食落唔會好乾身👍🏼而且辣辣地好惹味🔆千層蛋糕$𝟟𝟠 per slice 我地每人叫左一款口味🍰泰式奶茶好香🥤旁邊仲有泰奶醬可以倒落去令味道更濃厚🤩抹茶口味唔算突出🍵面層用左海綿蛋糕,中間的cream個人覺得不太夠,所以食落有d乾😗栗子口味味道比較濃烈,好重栗子蛋糕果隻甜味,比較岩嗜甜嘅朋友🔆Pink
特色小食拼盤

栗子千層蛋糕

🔆千層蛋糕$𝟟𝟠 per slice
Pink Cooler

🔆Pink Cooler $62
裡面包含了西瓜🍉橙🍊菠蘿🍍飲落好酸,不知道是橙還是菠蘿,酸到辨認唔到🤭然後隱約會飲到少少清新西瓜味係底😶但外觀係滿意嘅👐🏼
海鮮菠蘿炒飯
烤新鮮帶子配泰式粉絲