氹自己開心得閒換吓口味,今次試吓喺尖沙咀路過嘅呢間主打食巴黎法式薄餅餐廳. 平時好少地方食到. 餐廳門面用上優雅雲石牆身,店內環境簡約舒適用色樸實,整體同一般咖啡店大小無異,都好適合同朋友傾偈享受隨意嘅一餐. Menu大致分為鹹/甜可麗餅仲有甜品,都係比較簡單嘅輕食. QR code自助落單,店員之後會將食物送上,佢哋幾好笑容,有禮貌. 可麗餅我哋叫一個鹹點叫一個甜點開心share, Perfect!即叫即整夠新鮮,餅皮軟熟蛋香味十足. 高質. ⭐️法式梳打水Pina Colada充滿揶香味同菠蘿嘅鮮甜味,梳打水解渴透心涼. Creamsicle 帶有豐富橙味同散發淡淡奶油香. ⭐️秘製瑞士芝士汁配黑松露帶子可麗餅棉軟餅皮面有新鮮沙律菜,灑上芝士絲仲有黑松露醬點綴. 餅入面鋪滿帶子粒同蘑菇好豐富,望落脹卜卜, 帶子爽口彈牙沾滿鹹香特製芝士醬汁好Juicy.本身都覺得有啲貴要百幾蚊,不過見到咁多帶子而且高質覺得真係好揼本,超值. ⭐️提拉米蘇可麗餅 呢個傳統法式Crossover意式甜品比分開食更將兩者精粹發揚光大,感覺青出於藍. 煙煙韌韌嘅Crepe 皮充滿蛋香,內裏包裹住馬斯卡邦芝士、蛋糕

⭐️法式梳打水

⭐️秘製瑞士芝士汁配黑松露帶子可麗餅

⭐️提拉米蘇可麗餅
呢個傳統法式Crossover意式甜品比分開食更將兩者精粹發揚光大,感覺青出於藍. 煙煙韌韌嘅Crepe 皮充滿蛋香,內裏包裹住馬斯卡邦芝士、蛋糕同手指餅,咬落勁濃烈冧酒酒味嗒落散發咖啡嘅甘香,餅面有檸檬味馬卡龍及雲呢拿雪糕,灑上滿滿嘅可可粉,打卡一流.

除咗K11分店,仲有中環總店開業多年,近年都喺康城開咗Pop up店. 想試正宗法式薄餅嘅朋友唔好錯過啦.

• 秘製瑞士芝士汁配黑松露帶子可麗餅
  • 提拉米蘇可麗餅