早幾日同朋友們發現咗一間新開又高質嘅邊爐🫕😍 就係尖沙咀嘅《全滿記》,呢度嘅裝修好有舊香港情懷,餐廳乾淨闊落,非常適合一大班朋友嚟洽吓洽吓、吹足成晚水🥳!鴛鴦湯底 🍲 沙嗲濃湯底 ($98)🍅 蕃茄粟米濃湯底湯底方面我哋揀咗個兩個,沙嗲湯超級無敵濃郁,花生香味突出🥜,仲好多渣!蕃茄粟米🌽湯都又甜又香濃,兩個湯都越煲越濃,色香蘗俱全🥳🐮 全滿記肥牛($168)🐷 豬肉片 ($78)牛肉方面都好正,我哋揀嘅係最平嘅肥牛(仲有更高級嘅靚牛肉選擇),但都又大塊又靚,肥瘦適中,無論加喺邊個湯底都咁正🥳 當然呢無水都有雞肉豬肉等選擇喇💕🍜 醉雞卷皮蛋醬拌麵 呢個係侍應推薦嘅菜式,醉雞好入味!個拌麵有少少香辣幾惹味😚 仲有個隱藏食法,可以加埋湯汁/放入湯煮😆!🦑 水魷 ($38)🍡 超正蟹子墨魚滑 ($78)呢度嘅海鮮選擇都好多!平有平食貴有貴食😋 我哋揀嘅水魷感覺好新鮮乾淨,墨魚滑好大份量,正🤪🧈 豆腐 ($28)🥨 炸魚皮 ($48)🥬 唐生菜 ($38)蔬菜同其他類別我哋都叫咗少少,推介豆腐!又滑又唔易爛🤤 仲有炸魚皮同沙嗲湯底真係好夾😋🐻🍋 全滿爆檸茶係唔甜嘅好飲檸檬茶!佢係爆打檸檬茶嘅感覺

鴛鴦湯底
🍲 沙嗲濃湯底 ($98)
🍅 蕃茄粟米濃湯底

🐮 全滿記肥牛($168)
🐷 豬肉片 ($78)

🍜 醉雞卷皮蛋醬拌麵

🦑 水魷 ($38)
🍡 超正蟹子墨魚滑 ($78)

🧈 豆腐 ($28)
🥨 炸魚皮 ($48)
🥬 唐生菜 ($38)

🐻🍋 全滿爆檸茶
係唔甜嘅好飲檸檬茶!佢係爆打檸檬茶嘅感覺,好香檸檬味,酸甜度啱啱好😍