上星期嘅長假期,大家又去咗邊度食嘢呢?我就同朋友去咗尖沙咀人氣Cafe 傾偈食嘢,呢度啲嘢食都幾精緻,味道又唔錯。MUTA Restaurant 位於美麗華地庫,位置夠晒方便,唔會坐得好迫,而店內嘅裝修都好精美,啱晒大家嚟打卡。估唔到Cafe都有「月見雞肉棒串」,當然要叫返一份😃。雞肉串外層微微炸得微微香脆,再點下醬汁同蛋黃,味道就更香濃。雞肉串中夾雜左雞軟骨碎,口感豐富。主食方面,我地幾鐘意呢款「蟹肉蟹膏甲羅燒燉飯」。燉飯入口味道幾濃稠,每粒飯都仲完整,食落幾香口。上面嘅蟹殼放左份量豐富嘅蟹肉同蟹膏,配埋燉飯一齊食蟹味更濃郁。另外,呢度既Carbonara 係用左貓耳麵,每一粒粉都更能吸到醬汁👍🏻。而且仲用左煎過既煙肉粒,口感豐富。一餐美味嘅晚飯唔少得一份甜品嗎?今次我地點左呢一份「法式奶油多士」,意外地好味👍🏻。金黃色既多士配埋水果賣相好靚,口感比坊間麵包鬆軟濕潤😍,有少少似布甸。一切開中間,原來中間仲有少少牛奶🥛,食落蛋奶味香濃,再落埋楓糖漿同忌廉就更滿足😌。總體而言,我覺得呢度環境同食物都唔錯👍🏻。燉飯同法式西多有驚喜,而且位置方便,食完仲可以去行街添,岩哂大家同fd嚟傾偈食

總體而言,我覺得呢度環境同食物都唔錯👍🏻。燉飯同法式西多有驚喜,而且位置方便,食完仲可以去行街添,岩哂大家同fd嚟傾偈食嘢。未試過朋友可以嚟試返次~~
月見雞肉棒串
培根蛋黃奶油貓耳麵