🎀尖沙咀。大熱雞煲火鍋放題店 新尖沙咀分店😍✨🎀🪄店名* #阿爺八鮮鍋🔮地址* 尖沙咀金馬倫道中國保險大廈1/F🔮🗾分店地區🗾 旺角,尖沙咀💰價錢$836 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵之前系旺角都有聽講呢一間雞煲海鮮放題 最近得知佢搬左去尖沙咀 甘近當然即刻去試下拉😗一上到去已經見到超級熱鬧 全間舖頭都坐滿曬 餐廳大部分都係大枱位置~甘岩店員安排左我地坐既味道可以見到海鮮好生猛甘游水!🍽️食物質素🍽️餐廳主打2.5小時食盡河鮮海鮮雞煲火鍋放題😍飲品加$20就可以任飲 餐牌分類清晰 選擇豐富 有齊各類海鮮,雞豬牛,自家製產品選擇 味道不錯~如果5點入座仲可以$368一位 超划算!晏少少食既話就$398一位~👀評分💖💖💖💖💖🪄雞煲(韓式芝士)首先會上左雞煲 由於我唔食得辣 所以揀左芝士煲 雞肉份量正常 都夠嫩滑 芝士超多超級拉絲!除左芝士味道 大家可以根據個人喜好選擇泰式酸辣及四川麻辣味道😉👀評分💖💖💖💖💖🪄阿爺八鮮鍋+超級海鮮盒跟住就上主角 今次我地揀左藥膳鍋 藥味唔會過於濃郁 可以接受~超岩打卡當然就係呢個超級海鮮盒 入面有越南大虎蝦,澳洲大龍蝦
🎀尖沙咀。大熱雞煲火鍋放題店 新尖沙咀分店😍✨🎀

🪄店名* #阿爺八鮮鍋
🔮地址* 尖沙咀金馬倫道中國保險大廈1/F🔮
🗾分店地區🗾 旺角,尖沙咀
💰價錢$836 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵

🍽️食物質素🍽️

👀評分💖💖💖💖💖
🪄雞煲(韓式芝士)

🪄阿爺八鮮鍋+超級海鮮盒
跟住就上主角 今次我地揀左藥膳鍋 藥味唔會過於濃郁 可以接受~超岩打卡當然就係呢個超級海鮮盒 入面有越南大虎蝦,澳洲大龍蝦,蘇格蘭大聖子,蘇格蘭大元貝,臺山奄仔蟹,新鮮鮑魚 賣相好靚識得噴煙 超岩打卡 我個人最中意系龍蝦 蝦肉爽脆彈牙夠新鮮 其次系虎蝦 都係脆身蝦味濃!

🪄刺身拼盤
拼盤入面有生蝦, 鮑魚, 同埋三色刺身 同樣都係識得噴煙 好啱打卡!

🪄蟶子皇
第一次食咁迷你嘅蟶子😂不過勝在冇沙 肉質都夠嫩

🪄龍躉頭腩
平時龍躉肉就食得多 真係未食過頭腩 味道都幾唔錯 好嫩滑但大帶有彈牙口感~

🪄手切安格斯牛
高質牛肉 厚薄均勻~牛味都幾夠 六番大約15至20秒左右 就啱啱好夠嫩😋

🪄牛柏葉
爽脆有口感 味道唔錯!

🪄雞腎
有咬口😍中意食內臟既朋友勿錯過

🪄雲吞&水餃
皮薄餡靚 蝦肉夠鮮甜 又大隻😉

🪄黑松露墨魚滑
黑松露味幾濃 墨魚滑彈牙 贊贊👍

🪄鮮滑牛肉片
都夠滑 不過個人更喜歡安格斯~

🪄紫菜響鈴
超大舊響鈴 包上紫菜增添香味 幾好食~

🪄娃娃菜
爽甜新鮮 味道幾好!

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️