2023-01-09 806 瀏覽
我諗係灣仔食開川式米線既 都會聽過川亭同成道小巷😆 今日再黎成道小巷 唔係衝住佢既米線 要試既 係佢既啱啱出既麻辣雞煲二人餐 $400雞煲🐔一上台已經好香!🥰 都足料 啲雞既份量夠兩個人既 目測半隻雞左右 雞件唔會斬得太碎 肉質唔會嚡口 整體感覺良好 味道調得幾好 鹹度舒中 同啲配料一齊炒 既香且辣 係惹味既 有雞煲應有既水平🙂 食完雞煲店員會加啲奶白色既湯去打邊爐😙跟set有牛肉, 蔬菜籃, 米線 同 汔水 x 2 牛肉係牛小排黎🥩 油脂分佈都幾靚 肉味濃 件數都唔少 都有返一定既厚度 俾讚👍🏻蔬菜籃🥗都幾豐富 有娃娃菜 白菜 木耳 蕃茄等 所有蔬菜菇類都幾新鮮 全部冇穿冇爛😆佢啲丸🍢既質素就真係好一般 墨魚丸口感好泡 味道欠奉 貢丸同牛丸正常發揮🙄米線🍜上台已經煮好咗 質感偏冧😮‍💨 記得一落鍋就即刻上‼️另外嗌左尖椒皮蛋呢個真心出色 皮蛋本身係糖心 靚野黎😍 個汁以香辣為主 鹹度適中👍🏻皮蛋獨特既香 x 醬汁既香辣 x 尖椒既口感 三件事係口入面和諧甘融為一體 正😋 順帶一提 可以試下個汁用黎沾牛小排/撈麵食 會有另一番風味兩個人 計埋飲品同皮蛋 最後約$500埋單😬 雞煲未必會再

跟set有牛肉, 蔬菜籃, 米線 同 汔水 x 2

另外嗌左尖椒皮蛋

兩個人 計埋飲品同皮蛋 最後約$500埋單😬 雞煲未必會再試 旦我會為個尖椒皮蛋回頭🙃

2022-12-23
  • 尖椒皮蛋