呢排好多人都鍾意去打邊爐,但某幾間任食火鍋餐廳真係太full,所以今次黎到福榮街既火鍋煮場,雖然食物同飲品都係單點,但質素絕對唔差🤤叫左個清湯配成都麻辣湯底,因為我食唔到辣,但朋友就係辣迷,一次過滿足哂我地👍🏻------1. 即炸紫菜響鈴坊間的火鍋店好少見到有,外型好靚🥰即點即炸,所以上菜時仲係熱辣辣,非常鬆脆,店員話只需要浸兩秒就食得,唔好太耐,否則會影響香脆既口感2. 安格斯牛肉花紋好靚,油脂分佈平均,非常高質🤤而且片片都唔係薄片,有厚度,食落牛味濃郁,肉質鮮嫩,唔韌同唔會鞋口3. 廣島蠔一客有7隻,隻隻都幾大隻,食落鮮甜同埋嫩滑,即使淥完都係咁肥美飽滿😋4. 蟶子蟶子食落彈牙,有嚼勁,而且冇沙,加落麻辣湯底真係好惹味🤣

------
1. 即炸紫菜響鈴

2. 安格斯牛肉

3. 廣島蠔

4. 蟶子
蟶子食落彈牙,有嚼勁,而且冇沙,加落麻辣湯底真係好惹味🤣
2020-10-03