【Merci Cafe by Déesses】上水新開好girly既Cafe 用咗捕夢網做主題無論係tea set定係cafe既裝修都好少女風🙂‍↕ 佢哋個Tea set用嚟影相真係好靚😽 成個set入面有三款牛角包同三款甜品🍮牛角包就係一般普通cafe大同小異既牛角包🥐 配返煙三文魚 蛋沙律同埋火腿 味道唔錯嘅~~甜品全部賣相都好精緻 味道都幾特別🤓我哋請店員揀咗三款最多人揀嘅甜品🍧Pink guava呢款嘅外型好靚 好girly 但味道偏甜入邊夾心仲有石榴 食落清爽Pistachio三款甜品中 我覺得最好食係呢款!開心果味道好濃厚,仲有啲脆脆嘅口感😆😆Mango Pandan芒果味好香 食落好fresh嘅感覺佢嘅質感比較絲滑 口感好smooth😋三款都各有特色 而且係平時比較少試到嘅甜品味道🤓個人最推介係開心果🫶🏻女神全日早餐 💰$108佢個薯餅整得好好食 完全唔乾 滑蛋亦都炒得啱啱好唔會太老 Overall都唔錯👍🏻Expresso Tonic 💰$18 (跟餐叫)加咗花瓣做點綴 成杯嘢變得好elegant🫣杯啡唔算好酸 Mocha 💰$18 (跟餐叫)拉花超靚 好小café會拉
【Merci Cafe by Déesses】

Pink guava
呢款嘅外型好靚 好girly 但味道偏甜
入邊夾心仲有石榴 食落清爽

Pistachio
三款甜品中 我覺得最好食係呢款!
開心果味道好濃厚,仲有啲脆脆嘅口感😆😆

Mango Pandan
芒果味好香 食落好fresh嘅感覺
佢嘅質感比較絲滑 口感好smooth😋

女神全日早餐 💰$108

佢個薯餅整得好好食 完全唔乾
滑蛋亦都炒得啱啱好唔會太老
Overall都唔錯👍🏻

Expresso Tonic 💰$18 (跟餐叫)

加咗花瓣做點綴 成杯嘢變得好elegant🫣
杯啡唔算好酸

Mocha 💰$18 (跟餐叫)
拉花超靚 好小café會拉unicorn
Mocha味道都幾好 唔會過甜

ps順帶一提 呢間係pet friendly café
大家可以帶埋屋企既小朋友一齊過黎打卡😆😆😆
$215.6 (下午茶)