2021-09-01 107 瀏覽
泰國菜食得多,但泰國西餐又真係第一次試,好多人都試過泰國菜的Nara,今次就試吓佢同一間集團新開嘅Lady Nara會唔會有驚喜😌💕冬陰功意大利飯 $168味道真係幾特別,有少少冬陰功mix左忌廉嘅味道,creamy得來有啲酸酸鹹鹹,未必周圍都食到😌💕特色脆雞拼盤 $128有三款味道嘅炸雞,味道都唔錯,炸得都脆口,但肉有少少硬身。💕青咖喱青口配蒜蓉包 $188呢個都係西餐廳常見嘅前菜菜式,唔同嘅係佢底汁係青咖喱,比起普通嘅忌廉佢多咗青咖喱嘅甜味同香料味💕蒜蓉包點黎食都唔錯。青口嘅份量都多,我同朋友兩個人平均每人都食到十幾個青口👍🏻💕菠蘿牛肉他他 $108有少少吞拿魚嘅感覺,上菜時有個生嘅鵪鶉蛋可以mix入去,多左蛋香,配上蒜蓉包食都幾特別。💕環境超級少女心,有好多打卡位,睇得出花咗好多心思裝修💕個人覺得最特別就係佢個藤籃椅,仲有塊細細地嘅cushion,坐落去都幾舒服。餐廳枱之間都好闊落,坐得舒服亦都唔會太嘈,好適合一班閨蜜黎食飯傾偈。食物方面,餐廳菜單都幾有特色,唔會周圍搵得到,食物份量偏細,比較適合女仔😌男仔有機會要叫多少少。見佢甜品都幾吸引,可惜已經好飽,下次嚟試吓先😌
冬陰功意大利飯

💕冬陰功意大利飯 $168

特色脆雞拼盤

💕特色脆雞拼盤 $128
有三款味道嘅炸雞,味道都唔錯,炸得都脆口,但肉有少少硬身。

青咖喱青口配蒜蓉包

💕青咖喱青口配蒜蓉包 $188

青口嘅份量都多,我同朋友兩個人平均每人都食到十幾個青口👍🏻

菠蘿牛肉他他

💕菠蘿牛肉他他 $108

💕環境

見佢甜品都幾吸引,可惜已經好飽,下次嚟試吓先😌

冬陰功意大利飯
特色脆雞拼盤