2019-04-23 1465 瀏覽
今日公司team lunch, 去飲茶,想叫老闆試試名館出品嘅叉燒...同事們大解放,點左好多野食大良鮮奶脆網卷 - 還可以,略嫌網卷太厚,唔夠脆,鮮奶唔夠滑銀湖天鵝酥-係紫薯酥,皮鬆化但唔油膩,紫薯餡唔係好甜,好食,推介!(天鵝頭係裝飾,唔食得)黑金燕窩流沙包 - 好一般,包唔夠熱,唔太流沙,而且個包因為蒸得太耐而塌塌地和麻醬雞絲粉皮 - 有四川麻嘅感覺,辣辣地,份量ok,好食,推介名館叉燒皇 - 唔肥而且好冧,所有同事都話好食,值得一試鮮肉一口小籠包 - juicy,個皮簿都ok滑,比流沙包好食得多,不過唔算有驚喜蝦餃皇 - 麻麻,個皮好一般,質感唔太好,蝦唔係特別好味,可以唔使點菠蘿包 - 唔好食,皮唔夠脆,中間有菠蘿,味道唔係特別夾老鼠愛大米 - 賣相好,裏面係雞肉碎,味道麻麻,可以唔使試蜜椒土豆安格斯牛柳粒 - 偏甜,黑椒味濃,薯仔爆香左,外脆同入味,牛柳好軟,好推介松子五柳桂花魚 - 個醬汁唔錯,唔算好稠(個人比較怕啲醬汁落好多好多生粉,然後變一patpat),味道較溫和,唔算太酸太甜,最可惜係條魚有d腥,如果醬汁調教得濃少少,魚應該會冇咁腥霸王辣子雞丁 - 唔夠辣,份量O

大良鮮奶脆網卷

(天鵝頭係裝飾,唔食得)
銀湖天鵝酥

黑金燕窩流沙包

和麻醬雞絲粉皮

名館叉燒皇 - 唔肥而且好冧,所有同事都話好食,值得一試

名館叉燒皇

菠蘿包 - 唔好食,皮唔夠脆,中間有菠蘿,味道唔係特別夾
菠蘿包

老鼠愛大米 - 賣相好,裏面係雞肉碎,味道麻麻,可以唔使試
老鼠愛大米

蜜椒土豆安格斯牛柳粒

松子五柳桂花魚

霸王辣子雞丁 - 唔夠辣,份量OK,炸粉略嫌太多,唔算特別
霸王辣子雞丁

避風塘軟殼蟹- 比雞丁好食,軟殼蟹炸完再用蒜頭爆香,軟殼蟹香而且乾身
避風塘軟殼蟹

石鍋鮑魚雞粒炒飯 - 炒飯好好,粒粒分明,而且好入味好像,好多鮑魚,性價比高,推介!
石鍋鮑魚雞粒炒飯

值得一提,蕎麥茶好飲!

overall,點心一般反而小菜比較好食,餐廳好處係食物種類較多,如果一大班同事或朋友會係一個不錯嘅選擇,而且份量唔算好多可以叫多幾樣

服務:好一般,入餐廳嘅時候冇人睬我,要好主動咁搵Staff攞位,由於樓面唔夠人,每次斟茶落單買單都要等好耐

每人平均消費:280

上菜速度:6/10