2021-06-06 372 瀏覽
假日行開觀塘工廠區呢頭睇傢俬 見到時間差唔多到傍晚就喺附近搵一間茶記開餐 咁啱就見呢間龍城冰室 見到佢門口到食飯時間都有人係度等位就行過去睇睇 見到餐牌上面好多選擇 晚飯時間嘅小菜餐牌有好多小菜供選擇 除咗有小菜選擇仲有唔少款式既焗飯 今次我地叫左一個一人餐小菜: 一品鮑魚雞煲只能說雞煲好入味 仲有數隻小鮑魚喺入面 性價比高 套餐包括一個小菜+飯+湯 熱飲要加3蚊另外想試埋成既焗飯 我哋就叫左一個芝士焗蝦球飯 佢入面既蝦都係大大隻 幾彈牙 芝士都係蓋滿成個表面 正!另外加多杯紅豆冰 入面既紅豆都係多總括而言呢一間茶餐廳 可以用一個*多*字去形容 佢地份量真係多 好足料 唔係求求其其去做 而且,茶餐廳來講佢嘅環境質素可以話係中上 干淨整潔 喺疫情底下坐喺呢度食嘢唔會覺得好壓迫 如果你哋行開呢邊 建議可試!

今次我地叫左一個一人餐小菜: 一品鮑魚雞煲
鮑魚一品雞煲
例湯

焗芝士蝦球飯

紅豆冰

總括而言呢一間茶餐廳 可以用一個*多*字去形容
佢地份量真係多 好足料 唔係求求其其去做
如果你哋行開呢邊 建議可試!

鮑魚一品雞煲
例湯