2019-09-14 214 瀏覽
自從生咗小JM後,我同爸爸都少咗二人世界。今次我地去慶祝紀念日都唔例外,照樣帶上小JM,多咗個好光亮嘅小燈泡喔!因為預先訂好枱嘅關係, 我地唔駛等就已經可以入得, 非常快捷方便。爸爸睇完MENU之後揀咗「Meat  Fish Holic Set」再加一個 黃金四重芝士披薩!一個「Meat  Fish Holic Set」已經包咗好幾款野食,有晒湯、前菜、主菜咁,所以我地加個PIZZA就夠晒~(左) 法式芝士洋蔥湯(右) 特濃南瓜粟米忌廉湯我同小JM就揀咗特濃南瓜粟米忌廉湯,湯夠滑夠creamy,而且味道夠香濃,大人小朋友都喜歡。法式芝士洋蔥湯相對有點濃,但爸爸都話唔錯。鮭魚凱撒沙律(半份)沙律菜新鮮,入口爽而清甜, 麵包亦夠脆意式炸魷魚圈配他他汁意式炸魷魚圈外皮香脆而且夠薄,不厚粉魷魚圈依然嫩滑彈牙, 軟身而不韌配上他他汁份外香甜味美芝士煙肉帶子忌廉意粉Pastaholic係選用自家製嘅鮮意粉,所以口感份外彈牙,而且麵香濃小JM人仔細細都食咗三份二個意粉,可見味道有保證。香烤安格斯一口牛柳上枱時香烤安格斯一口牛柳仍然微暖,確保牛肉不會過熟,肉質鮮味軟綿綿,肉味濃郁是日甜品水果茶黃金四重

法式芝士洋蔥湯 & 特濃南瓜粟米忌廉湯
(左) 法式芝士洋蔥湯
(右) 特濃南瓜粟米忌廉湯

法式芝士洋蔥湯相對有點濃,但爸爸都話唔錯。

鮭魚凱撒沙律(半份)
沙律菜新鮮,入口爽而清甜, 麵包亦夠脆

意式炸魷魚圈配他他汁

意式炸魷魚圈外皮香脆而且夠薄,不厚粉
魷魚圈依然嫩滑彈牙, 軟身而不韌
配上他他汁份外香甜味美

芝士煙肉帶子忌廉意粉
小JM人仔細細都食咗三份二個意粉,可見味道有保證。

香烤安格斯一口牛柳
上枱時香烤安格斯一口牛柳仍然微暖,
確保牛肉不會過熟,肉質鮮味軟綿綿,肉味濃郁

是日甜品Tiramisu
是日甜品

黃金四重芝士披薩
黃金四重芝士披薩係我地小JM大愛之一。
Pastaholic除咗有自家製意粉之外,仲有現做嘅手作PIZZA
披薩外脆內軟、而且具香味濃郁芝士香氣

臨走時爸爸仲發原來有加底優惠添, 睇來下次要加底先夠小JM食。
2019-09-09
紀念日