2024-05-01 147 瀏覽
兩草係小紅書爆紅一段時間。係老婆不斷推介之下,終於帶左我同朋友去食兩草!兩草據說靚靚同Chilam 都好鍾意去,咁真係滿心期待!下午2點左右都仲要排隊,前面排隊都係遊客,連姐姐叫位都直接用純正普通話問我:「幾位?」入到餐廳,發現大部分客人都係遊客。餐廳內部裝飾都富有懷舊風味,真係幾適合遊客打卡。所以,如果要排長龍嘅話,我都係建議將呢啲機會留俾旅客先啦。🌼菊花茶:其實淡淡地唔太甜,都幾啱我嘅口味。🍤鮮蝦胡椒湯:濃郁嘅胡椒味加上蝦嘅鮮味,確實都幾好味。不過就唔推薦俾唔食得辣嘅朋友啦。小籠包胡椒湯:雖然小籠包應該係預製品,不過味道都唔錯,配上胡椒湯一齊食,呢個組合都唔錯。咖央多士:咖央真係好薄,絕對係用心製作。椰香味都幾濃,加上脆脆地,都算可以。脆香魚餅:唔推薦大家食啦,因為口感真係好一般,唔太識得欣賞。蛋炒豬腸粉:味道無咩特別,腸粉有少少太油,所以都不太推薦。

🌼菊花茶:其實淡淡地唔太甜,都幾啱我嘅口味。

蛋炒豬腸粉:味道無咩特別,腸粉有少少太油,所以都不太推薦。