2022-10-30 389 瀏覽
又係Bookmark 左一段時間的餐廳因為泰象館食過幾次都好味,見佢開茶餐廳都想試下😝自己一個做完facial, 2點幾入座,人不多環境保留泰式裝修風格,座位大約40個左右,座位寬敞,坐得舒服😉餐廳提供早午同下午茶餐,另外有中式小菜,價錢相宜,冇晚餐供應本身點左中式牛柳,不過廚房話牛柳未解凍好,建議轉豬扒,我就冇轉豬扒🤪點左:==========🔹韮黃蝦仁炒蛋(配例湯及飲品)$52先上例湯係中式南瓜湯🫕,飲到淡淡南瓜味,調味適中,味精唔重蝦仁🦐炒蛋🥚以呢個價錢黎講份量都幾多,韮黃,蔥同蝦的份量都好足👍🏻新鮮炒起非常熱辣辣🔥蛋炒得夠嫩滑且調味適中,加埋韮黃蔥粒食起黎夠香口,蛋亦有蛋香🫶🏻蝦方面就一般貨色,明白以呢個價錢不能要求有新鮮蝦,蝦唔算太爽口,蝦味亦唔重🫣小炒難免會多油,但佢呢個油量可接受,食完碟底油唔多,食完亦唔會好膩🫰🏻跟餐熱檸水檸檬🍋夠香冇苦味,水冇異味,飲落好舒服😊==========整體用餐體驗滿意,店員有基本禮貌☺️以佢個定價黎講性價比幾高,有機會會回訪試下午茶餐🫠
又係Bookmark 左一段時間的餐廳
因為泰象館食過幾次都好味,見佢開茶餐廳都想試下😝
自己一個做完facial, 2點幾入座,人不多
點左:
==========
🔹韮黃蝦仁炒蛋(配例湯及飲品)$52
先上例湯係中式南瓜湯🫕,飲到淡淡南瓜味,調味適中,味精唔重
新鮮炒起非常熱辣辣🔥
跟餐熱檸水檸檬🍋夠香冇苦味,水冇異味,飲落好舒服😊
==========
整體用餐體驗滿意,店員有基本禮貌☺️
以佢個定價黎講性價比幾高,有機會會回訪試下午茶餐🫠