2018-06-03 65 瀏覽
之前行過太子,見到間叫cafe paradise嘅食店成日都好多人排隊。所以一直都好想搵機會食下男朋友好細心,一早打去book定枱門口裝飾好靚,好彩有book位,如果唔係有排等迴旋木馬係旋㗎,幾得意呢間餐廳裝修方面真係幾有心思!手寫menu 最吸引到我!因為好有心!最值得讚係所有menu上嘅意粉同飯都可以轉套餐,即係唔會逼你淨係可以揀set dinner門口的menu 入到去坐位,waiter已經超快手遞上menu同水,呢本drink menu打開有驚喜呀,好靚我地叫左一個套餐,有沙律,湯,餐飲同甜品沙律個醬係我鍾意嘅醋1人份量岩岩好,因為男朋友唔食沙律的餐湯,本身覺得無乜特別,咪又係普通白湯。。點知原來有三文魚粒係入面。。即刻爭住飲豬手上啦食脆皮豬手最驚係個皮淋同食到成口油。但呢個豬手皮好脆!肉又好淋,好快就俾我地食曬男朋友比較大食,一個餐邊夠,所以我地叫多左個卡邦尼意粉。其實本身諗住意粉比較飽肚先叫,嘩!估唔到咁多配粉,好多菇同火腿。。。個粉食落幾creamy但唔會太膩芝麻雞翼。我地2個都好鍾意食雞翼,所以呢個係必叫!雞翼入口鬆化,雞肉滑身,最重要係炸得岩岩好,無燶味芝士焗雞軟骨棒
男朋友好細心,一早打去book定枱
門口裝飾好靚,好彩有book位,如果唔係有排等
迴旋木馬係旋㗎,幾得意
呢間餐廳裝修方面真係幾有心思!
門口的menu
我地叫左一個套餐,有沙律,湯,餐飲同甜品
沙律個醬係我鍾意嘅醋
1人份量岩岩好,因為男朋友唔食沙律的

香脆豬手
豬手上啦
卡邦尼意大利粉
芝麻雞翼
芝士焗雞軟骨棒
芝士焗雞軟骨棒。幾特別,第一次食雞軟骨唔係一粒粒
雲尼拿沙冰
雲尼拿沙冰。呢個岩曬夏天,好冰涼,雲尼拿味好重!正呀

今晚真係食得好開心,最尾上甜品係芒果雪糕。店員真係好細心,雖然我地叫一個套餐,得一杯雪糕,但佢俾左2隻匙我地
好細心!
2018-06-02