2020-12-01 180 瀏覽
不知不覺已經住咗喺馬灣五年,雖然島仔細細,但五臟俱全,中西日韓意餐廳都有,但最估唔到係呢度連土耳其餐廳都有。之前每次經過Coffee on the Sand都好想入去試,但總係搵唔到機會,而家工人姐姐黎咗,我終於可以放低細佬,同家姐落街食好野😊我地叫咗特色園池素雞包,呢個土耳其有少少似山東嘅肉夾饃,但味道就充滿土耳其風味。雖然係素雞,但經過調味同烘烤,食落去非常滋味,晴晴完全食唔出係素雞,仲不停同我講雞肉好好味🤤素雞包配上新鮮沙律菜,口味清新😋除咗食物,呢度最有特色就係土耳其嘅熱沙咖啡,把咖啡粉、水、糖放進小小的土耳其咖啡壺內,再放上熱沙煮,咖啡味道非常香濃,配上土耳其糖果,別有一番風味😎呢度仲有其他馬灣街坊寄賣的各式產品,大家食完仲可以睇下有咩可以買返屋企😌

特色園池素雞包
熱沙咖啡