經過長沙灣見到這間排曬隊的餐廳,引起我的好奇心,見價錢都合理,就排一排去食下!好彩餐廳都安排得快,好快就有位了。餐廳店員服務好好,感覺好「街坊」feel。晚餐set好豐富,包主食+配菜+飲品,另外還可再加配小食!最吸引我嘅係龍蝦喇沙摻摻都只係$88🤩🤩🤩龍蝦喇沙摻摻🦞性價比非常高!龍蝦好多膏,肉質彈口,最開心見到橙色膏。😋😋喇沙椰香味好重,少少辣夠曬惹味,想不到能在小區餐廳內吃到如此用心的喇沙。喇沙配的鮮油咖央多士亦是必食之一,半溶且厚厚的牛油加了少少甜的咖央漿,配上薄脆的麵包皮,感覺好🈵️足☺️☺️☺️獅城芽菜走地雞飯同樣豐富,$78就有主菜+輕怡新加坡白胡椒肉骨茶!走地雞肉質好好,而且還有好多芽菜,配上好香的油飯,朋友不斷讚好好味。新加坡白胡椒肉骨茶的白胡椒味好香,好啱hk人口味。還點了參巴辣蝦醬通菜,好惹味。值得一讚的是套餐加$22的susan雞翼非常有心思,雖然是雞全翼,但餐廳把雞槌部分和雞翼斬開了,食得方便!最後再飲啖清甜的冰凍椰青,呢餐真係大🈵️足,下次會再來😋😋

獅城芽菜走地雞飯

新加坡白胡椒肉骨茶的白胡椒味好香,好啱hk人口味。
參巴辣蝦醬通菜

susan雞翼

最後再飲啖清甜的冰凍椰青,呢餐真係大🈵️足,下次會再來😋😋
冰凍椰青
參巴辣蝦醬通菜