睇TBB見到有介紹過呢間"少爺18", 鏡頭下, 好似好好味, 當然要親身去試啦!一入店內就有位, 食客不多, 但裝潢很特別, 色調柔和, 以粉紅色和粉紅色為主,牆壁上掛滿碟既裝飾, 沙發上有用粉藍/粉紅色的的咕0臣, 令人都好舒服既感覺.唔知食咩好既我, 左望望, 右望望, 幾乎個個都有碟飯...上面有隻蛋...鄉下出城般既我...即管問下Waiter, 請問呢碟係乜, 原來係鼎鼎大名既"印尼炒飯". 我當然都唔執輸叫返個, 又叫埋龍蝦湯麵同炸物前菜 (抱歉, 名字我忘記了), 2個人吃, 足夠了吧!印尼炒飯 ~ 聞下去很香濃, 我還怕會很咸, 但又唔會喎, 味道岩岩好, 有陣陣咸香.龍蝦湯宧 ~ 食到我汁都飲晒, 蝦味濃郁, 仲有好多牙菜, 望落去以為唔多襯, 食落口原來好鬼夾.炸物前菜 ~ 唔油膩, 一般都係芋頭絲, 粉粉的, 加埋柚子肉, 甘筍絲, 脆卜卜又酸甜, 挺不錯整體來說: 由服務到食品都是很高質素

整體來說: 由服務到食品都是很高質素

印尼炒飯
龍蝦湯麵
題外話/補充資料: 午餐有set的, 有柑桔檸檬茶無限添飲
2015-10-05
印尼炒飯