唔知由幾時開始我已經開始食好多嘅牛, 可能係以前細個聽人講,牛非常之補鐵質所以就好鍾意食, 茄汁牛肉意粉, 肥牛火鍋 等等。。。知道深水埗開咗間古老牛肉麵 ,梗係要去試下啦 ,成條福榮街都係賣車仔麵 ,佢喺文記車仔麵對面 , 入到去排隊等,冇聽錯係要排隊呀,雖然店舖唔算細 ,我估大概坐到40人, 但係真係好受人歡迎,所以都真係要等下。店舖嘅格局有啲似入咗古色古香嘅牛肉麵檔, 今晚點咗兩份牛肉麵, 面嘅底一啲渣都冇, 係非常香甜拗咗好耐嘅湯底牛肉香味, 牛肉牛筋牛肚都好入味,有清甜嘅味道, 入口即溶, 醃製牛肉的醬料夠香,配搭手打拉麵,粗度夠,食落去味道搭夾, 蘿蔔已經煲到軟身入味, 依晚餐嚟講一碗麵都食到八成飽肚, 生菜就冇乜特別,是新鮮的。來了兩碗麵招牌紅燒牛肉湯麵牛肚牛筋湯麵

來了兩碗麵

2019-03-04