2022-06-06 54 瀏覽
返工咁辛苦,偶爾都會想去d靚景餐廳打下卡食下野吹下水,今次行經銅鑼灣諗住食埋個晚餐,見到呢間勁有feel嘅越南餐廳就忍唔住入去~餐廳有兩層,都幾大,碗同碟都係木製嘅,真係幾靚😍望住d靚靚燈籠食野,令blue monday好過點!✨地道雜錦煎餅 - 塊餅大過我塊面😂😂😂餅皮勁香椰絲味,裡面夾住爽口大蝦同芽菜,清清地,沾個秘製醬汁食,酸酸甜甜好正正😋✨街頭滋味小食拼盤 - 兩個人share perfect, 有齊晒香茅牛肉,雞翼,越式春卷同蔗蝦,熱辣辣,好滋味!✨斑蘭布甸法包配自家製椰子雪糕 - 製作時間around 45 min, 所以點菜嗰時叫即上都差唔多😜我本身勁愛斑蘭,呢個真係幾特別,法包焗得好香脆,斑蘭布甸幾香幾滑,仲有個椰子雪糕超香超正,食得出堅係椰子整出泥!

餐廳有兩層,都幾大,碗同碟都係木製嘅,真係幾靚😍

望住d靚靚燈籠食野,令blue monday好過點!