餐廳: Green Waffle Diner (希慎廣場)
資訊:

2019-01-17 87 瀏覽
自己一個人嚟希慎行街,本身想上food court食嘢,但唔小心上多咗,無意中發現咗呢間Green Waffle Diner,見menu都幾吸引,就入去試下啦😂 餐廳好大,光線又充足,好舒服。餐廳主打健康食物,係幾green嘅,有quinoa、salad、smoothie嗰啲。我就冇咁green喇,叫咗個勁量早餐🙊不過!冇咁green姐,但食物都健康既~因為我見佢呢度有好多薯仔粒嘅菜,又係專賣waffle嘅,所以我兩樣都好想試。見呢個勁量早餐咩都有,就叫咗嚟試下喇。Lumberjacks Breakfast 勁量早餐($138)三隻蛋、香腸、煙肉、煙三文魚、多士、全份窩夫、炸薯粒/沙律/哈密瓜我就揀咗炸薯粒,仲加咗$10轉蕃薯粒添。叫咗炒蛋,三隻蛋炒埋一齊好大份😂香腸有兩條,迷你嘅、煙肉有三片,我覺得同窩夫一齊食都幾好味~薯粒呢,蕃薯我鍾意食,所以都好鍾意呢個~下次會試下薯仔粒~全份窩夫好大!淨係食到半份🙈窩夫嘅texture我好鍾意,外脆內軟,加上餐廳比嘅syrup好好味!不過真係好勁量,我勁夾硬都食唔曬。細食嘅朋友可以兩個人share(不過餐廳好似規定每人最低消費一個item)或者
餐廳好大,光線又充足,好舒服。

我就冇咁green喇,叫咗個勁量早餐🙊
不過!冇咁green姐,但食物都健康既~
見呢個勁量早餐咩都有,就叫咗嚟試下喇。
Lumberjacks Breakfast 勁量早餐
我就揀咗炸薯粒,仲加咗$10轉蕃薯粒添。
叫咗炒蛋,三隻蛋炒埋一齊好大份😂
薯粒呢,蕃薯我鍾意食,所以都好鍾意呢個~下次會試下薯仔粒~
全份窩夫好大!淨係食到半份🙈
不過真係好勁量,我勁夾硬都食唔曬。細食嘅朋友可以兩個人share(不過餐廳好似規定每人最低消費一個item)或者叫早晨全餐,會少啲嘢食,但半份waffle真係真係已經夠。

食到口乾,叫咗杯嘢飲~
Ice Blue Horizon Latte
Ice Blue Horizon Latte($50)
用咗藍藻,其實係咩我都唔清楚🙈
但賣相幾靚同味道幾好~
飲管係紙造嘅,夠曬green呀~
好鍾意呢間餐廳,好舒服,嘢食好味,佢skillet嘅嘢食都好吸引,下次再嚟試下先!
大家有嚟開銅鑼灣都可以去希慎,上高少少,有好多餐廳!(我之前唔知哈哈)

Menu:
Lumberjacks Breakfast 勁量早餐