2022-07-04 387 瀏覽
8號波一落,就二話不說打算揸車去遠啲嘅地方食嘢,沙爹牛麵係本身最愛嘅食物之一,響關注組聽聞永順嘅沙嗲牛麵做得好出色,一於入嚟元朗試吓佢兩點嚟到門口已經排緊隊,但人流入店嘅流轉速度都幾快,前面排咗七個人,但等咗10分鐘就可以同人搭枱坐低食。坐低第一時間叫咗碗沙嗲牛肉出前一丁,男朋友就是沙嗲牛肉蟹王麵,再叫咗個炸雞翼拼炸豬扒,我就飲熱咖啡少奶。其實所有嘢食都上得好快,10分鐘左右就已經有得食🤭沙嗲湯底好濃郁,個出前一丁煮到剛好,唔會太淋,亦唔會太生,係我好鍾意嘅生熟程度質感仲好掛湯,牛肉唔會用生粉乸到啲質感淋晒,係食到新鮮牛肉嘅質感同味道雞翼有一種南乳味,但豬扒先係我至愛,個炸粉漿好薄身,所以炸起嚟好香脆,雖然肉質有少少乾,不過味道真係唔錯,下次有機會再入嚟食下其他配搭先
8號波一落,

兩點嚟到門口已經排緊隊,
熱咖啡少奶
沙嗲牛肉出前一丁
沙嗲湯底好濃郁,
生炸雞翼拼豬扒
炸豬扒
雞翼有一種南乳味,但豬扒先係我至愛
,下次有機會再入嚟食下其他配搭先
沙嗲牛肉出前一丁
生炸雞翼拼豬扒