本身約去尖沙咀食⋯大懵朋友以為間野係旺角😂😂😂就將錯就錯黎旺角覓食~記得食過呢間唔錯~就帶朋友黎試下😁😁差唔多八點半黎到⋯遠處見到有d人係出面等⋯以為要等幾張枱⋯點知一攞飛就即刻有枱😝😝梗係要叫隻奶奶雞食😝😝今期做緊紫薯味奶奶雞特價~$99蚊就有得食!價錢上好吸引!但朋友唔好紫薯⋯咁就嗌返正常奶奶雞啦!諗左好耐揀左要芝士奶奶雞~要小辣😁😁 見碟奶奶雞都幾大碟⋯所以揀多個爆豚泡菜就算~小插曲:坐左陣黎左個豚肉加生菜~我成面問號⋯同爆豚泡菜幅圖差太遠~再上埋奶奶雞⋯有一大堆蔥(我落單有話要走蔥)~我話叫左走蔥⋯佢即刻拎走左堆蔥⋯之後我先見到冇芝士⋯再問先知原來上晒錯枱😅😅😅先上爆豚泡菜~隻蛋好吸引!豚肉肥瘦適中~入味之餘又爽口😋😋 有大量芽菜同泡菜~酸酸辣辣好開胃惹味👍🏻👍🏻不過鐵板只係盛載器具⋯如果真係鐵板炒就正!奶奶雞到!好大碟好多件!雞肉嫩滑~輕輕一咬已經離骨😋😋 芝士拉唔到絲既🙈🙈 我係咪期望太多😂😂 薯仔好稔好粉好入味!仲有成碟我最鐘意既薯粉!雖然佢黐埋一pat有d難夾🙈🙈 但超級QQ索晒d汁勁好味😋😋😋😍😍😍😍 嗌左小辣⋯但d雞完全唔辣⋯係d薯粉有少少辣姐~食到最後個碟底都有唔

先上爆豚泡菜~
爆豚泡菜

奶奶雞到!
芝士奶奶雞
好大碟好多件!雞肉嫩滑~輕輕一咬已經離骨😋😋 芝士拉唔到絲既🙈🙈 我係咪期望太多😂😂 薯仔好稔好粉好入味!仲有成碟我最鐘意既薯粉!雖然佢黐埋一pat有d難夾🙈🙈 但超級QQ索晒d汁勁好味😋😋😋😍😍😍😍 嗌左小辣⋯但d雞完全唔辣⋯係d薯粉有少少辣姐~食到最後個碟底都有唔少油🙈🙈🙈 好罪惡😵😵其實可以唔駛嗌芝士~芝士味唔太出⋯普通既都好好食!

2個人都夠食飽~ 去食多個甜品就perfect 😝😝😝
2016-06-03