有個識搵好西食既朋友真好│˶˙ᵕ˙˶)꜆ 餐廳位處於東港城內轉角位置,整個L型窗廚用木系打造,成個風格好小清新,特登約我出黎試試佢!由於踏入十二月份,餐廳入面都加入左聖誕元素小擺設☃︎𖢔𓍄 好可愛 .ᐟ .ᐟ .ᐟ💡鑊仔士多啤梨雪山熱香餅 $79好食到要打尖講先既甜品~ ₍ᐢ⑅•ᴗ•⑅ᐢ₎♡震騰騰既pancake 上面一球大大個既雲喱拿雪糕⚪️配上係鐵板度滾到起泡𖠚ᐝ 既鮮士多啤梨果醬仲食到士多啤梨果肉粒粒架!外冷內熱既感覺都齊晒!層次分明。.岩哂我地又想食甜野又怕凍又怕熱既矛盾心情⋯動L既pancake亦充滿住陣陣蛋香⋯係一個好令人回味既甜品🥰.輪到主菜,我地order 左兩個晚市套餐♪。.:*💡大頭蝦海鮮龍蝦汁意粉 $148餐牌上面寫住每日限量發售,無理由唔試試佢既~一上菜,我同朋友「嘩」左一聲,隻蝦🦐🦐又長又大隻,意粉同平時食開既好唔同,個樣似中式生麵同幼身伊麵之間,好掛汁,配料都好豐富,有蘑菇片、車厘茄,同蜆肉。初頭都以為隻大頭蝦係擺設,應該都無肉食,點知我錯啦,個頭好多肉,外加仲有多到漏出黎既蝦膏,邪惡度即刻爆增十倍Bonus: │˶˙ᵕ˙˶)꜆ 蝦肉實淨無雪味,處理得不錯👍🏻💡
有個識搵好西食既朋友真好│˶˙ᵕ˙˶)꜆
鑊仔士多啤梨雪山熱香餅
💡鑊仔士多啤梨雪山熱香餅 $79
好食到要打尖講先既甜品~ ₍ᐢ⑅•ᴗ•⑅ᐢ₎♡
震騰騰既pancake 上面一球大大個既雲喱拿雪糕⚪️
配上係鐵板度滾到起泡𖠚ᐝ 既鮮士多啤梨果醬
仲食到士多啤梨果肉粒粒架!
外冷內熱既感覺都齊晒!層次分明。
岩哂我地又想食甜野又怕凍又怕熱既矛盾心情⋯
動L既pancake亦充滿住陣陣蛋香⋯
係一個好令人回味既甜品🥰
輪到主菜,我地order 左兩個晚市套餐♪。.:*

💡大頭蝦海鮮龍蝦汁意粉 $148
餐牌上面寫住每日限量發售,無理由唔試試佢既~
一上菜,我同朋友「嘩」左一聲,隻蝦🦐🦐又長又大隻,

炭燒美國10 oz肉眼配薯條

💡炭燒10 oz肉眼配薯條 $198
非鐵板上既牛扒都唔敢叫得太生,5成熟就岩岩好,牛味亦幾香濃~配搭粗薯條夠哂脆口,留意到每枱上都設有成支大茄汁任落,薯條怪好滿意✧*。٩(ˊᗜˋ*)و✧*。

環境舒服、CP值高既餐廳!
下次要再翻Check其他甜品
✰ 跟餐配是日餐湯及$33 以下餐飲