2022-07-27 173 瀏覽
次次weekend經過,呢間餐廳門口都係對滿晒人,趁今日平日得閒,終於可以唔使排隊就入嚟坐低食返個lunch。自己本身已經好鍾意食米線,而呢間餐廳佢主打米線, 所以唔係好洗諗就叫左一個麻辣蕃茄米線配瑞士雞髀。食物好快就到,碗米線份量夠晒多米線,我諗細食嘅女仔應該食唔晒🤔- 個湯底有驚喜喎! 本身諗住佢係主打蕃茄- 個蕃茄味係絕對足夠,而佢個麻辣味係有驚喜,夠麻又唔會過辣,食落去夠香😋! 搖滾米線佢本身嘅配搭係跟牛乳炒蛋,佢哋將個蛋放上米線上面,原來食落又OK喎😮至於隻瑞士雞髀- 好巨型啊!比我想像中大隻-佢哋嘅瑞士汁好香,係輕微嘅甜味,又唔會好油好膩,我幾鐘意! 比起我平時食開快餐嗰啲雞髀大隻好多好有滿足感🤣 不果結果飽到食唔晒碗米線。本身呢個餐配飲品係半價,所以試咗佢哋嘅特飲-紅豆奶茶。 佢啲紅豆都幾大粒,不過紅豆份量就冇正常紅豆冰咁多,但係個奶茶底絕對係專業!我下次嚟會再encore呢杯 😍題外話,舖頭個設計都幾特別佢係用咗以前香港80年代做主題裝修,卡位都坐得舒服。重點係,冷氣夠凍!30幾度嘅將軍澳絕對需要😂😂😂

麻辣蕃茄米線
紅豆奶茶